Αρχική Νέα Οικονομία Athens Airways: τα δρομολόγια για Αθήνα- Χίο- Αθήνα

Athens Airways: τα δρομολόγια για Αθήνα- Χίο- Αθήνα

26

 Η Athens Airways αποτελεί την νέα ιδιωτική ελληνική αεροπορική εταιρεία με βάση το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας και με προορισμούς τα σημαντικότερα τουριστικά και επιχειρηματικά κέντρα της Ελλάδας.


 Την Πέμπτη 28 Μαΐου, η Athens Airways θα πραγματοποιήσει την πρώτη της πτήση προς το Αεροδρόμιο «Όμηρος» της Χίου, και θα πραγματοποιεί καθημερινά πτήσεις προς το νησί, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα: 


 Αναχώρηση          Άφιξη                Αναχώρηση            Άφιξη
 Αθήνα                   Χίος                   Χίος                      Αθήνα
 15.20                    16.05                 16.35                     17.20
 


 Την Πέμπτη 28 Μαΐου, θα πραγματοποιηθούν και τα εγκαίνια της εταιρείας μας, στις 19.00, στο ξενοδοχείο Χανδρής.

 

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ

 

 


Η Athens Airways ιδρύθηκε το έτος 2008 και αποτελεί μια  νέα ιδιωτική αεροπορική εταιρεία με βάση το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας, που έρχεται να προστεθεί δυναμικά στον ελληνικό αεροπορικό κλάδο.

Διευθύνων Σύμβουλος και Ιδιοκτήτης της Athens Airways είναι ο κ. Σάκης Ανδριανόπουλος ενώ η υπόλοιπη ομάδα διοίκηση της Athens Airways αποτελείται από έμπειρα στελέχη, με πολυετή απασχόληση στον κλάδο των αερομεταφορών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, στεγάζονται στο Κορωπί Αττικής.

Υπηρεσίες

Οι υπηρεσίες της Athens Airways επικεντρώνονται στην ασφαλή, γρήγορη και αξιόπιστη μεταφορά των επιβατών σε βασικούς προορισμούς σε όλη την Ελλάδα, εστιάζοντας στην παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών. Όλοι οι επιβάτες απολαμβάνουν τα προνόμια της διακεκριμένης θέσης σε ένα ταξίδι που χαρακτηρίζεται από ταχύτητα, άνεση και ασφάλεια.

Στην Athens Airways, όλοι οι επιβάτες απολαμβάνουν τα προνόμια της Business Class σε οποιαδήποτε θέση. Η επιβίβαση θα γίνεται ταχύτερα από το συνηθισμένο, ενώ το εσωτερικό του αεροσκάφους είναι εκ κατασκευής διαμορφωμένο, με δερμάτινα καθίσματα και απόσταση 78εκ μεταξύ τους, έτσι ώστε να παρέχει τη μέγιστη δυνατή άνεση στον επιβάτη. Τα τζετ αεροσκάφη της Athens Airways διαθέτουν αθόρυβη καμπίνα και εξασφαλίζουν ήσυχες και ευχάριστες πτήσεις ακόμα και σε δύσκολες καιρικές συνθήκες. Επίσης, σε κάθε θέση θα είναι τοποθετημένα αναπαυτικά μαξιλάρια καθώς και το welcome kit της Athens Airways.

Το service των πτήσεων στο επιβατικό κοινό έχει τα εξής τρία στάδια:
1. Σάντουιτς (3 διαφορετικά είδη: με σαλάμι ή γαλοπούλα, με σολωμό ή για χορτοφάγους)
2. Καφές, αναψυκτικό, χυμοί και οινοπνευματώδη ποτά σε πτήσεις μετά το μέσο της ημέρας. 
3. Muffin και φρουτοσαλάτα για τις πρωινές πτήσεις ή Γλυκό για τις απογευματινές
Η έμφαση στον τομέα της εξυπηρέτησης ξεκινάει όμως πριν την αναχώρηση και συνεχίζεται και μετά την άφιξη.  Η εξυπηρέτηση από το check-in στο αεροδρόμιο αναχώρησης έως την γρήγορη παραλαβή αποσκευών στο αεροδρόμιο προορισμού είναι τομείς που δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα το προσωπικό εδάφους της εταιρίας.  Έτσι λοιπόν αποφασίστηκε η επιλογή της αυτοεξυπηρέτησης σε όλους τους προορισμούς της εταιρίας, πέραν του αεροδρομίου των Αθηνών, όπου η σύμβαση ανάπτυξης αεροδρομίου προβλέπει συγκεκριμένο αριθμό φορέων επίγειας εξυπηρέτησης και αυτοεξυπηρέτησης ο οποίος είναι πλήρης.  Στο Ελ. Βενιζέλος, και στα αεροδρόμια της Θεσσαλονίκης, του Ηρακλείου και της Ρόδου, την επίγεια εξυπηρέτηση των πτήσεων της Athens Airways έχει αναλάβει η Swissport.

Στόλος

Ο στόλος της Athens Airways αποτελείται προς το παρόν από τρία αεροσκάφη τύπου τζετ, ERJ-145 της EMBRAER. Η επιλογή των συγκεκριμένων αεροσκαφών υπογραμμίζει ότι η Athens Airways επιθυμεί να παρέχει διακεκριμένες υπηρεσίες σε όλους τους επιβάτες  που θα συνδυάζουν την ασφάλεια με την αισθητική. Ένα επιπλέον τζετ αεροσκάφος ίδιου τύπου αναμένεται να παραληφθεί μέχρι τα μέση Ιουνίου.
Στα μέσα Μαΐου 2009, η Athens Airways δρομολόγησε δύο επιπλέον αεροσκάφη, που έχουν σκοπό να λειτουργήσουν ως συμπληρωματικά οχήματα και θα εκτελούν ήδη προγραμματισμένες ή επιπλέον πτήσεις προκειμένου να καλύψουν την αυξανόμενη ζήτηση σύνδεσης περιφερειακών προορισμών. Το πρώτο αεροσκάφος είναι της εταιρείας Astra Airlines, που έχει ως βάση τη Θεσσαλονίκη. Το αεροσκάφος είναι τύπου BAe146-300, 112 θέσεων και η Astra Airlines το διαθέτει για να εξυπηρετεί προορισμούς και δρομολόγια με πολύ αυξημένη επιβατική κίνηση.
Το δεύτερο αεροσκάφος είναι τύπου Dash 8-300 της εταιρίας Bombardier, χωρητικότητας 50 επιβατών, με εξαιρετική πτητική συμπεριφορά και μεγάλη άνεση στην καμπίνα των επιβατών. Το αεροσκάφος αυτό επιλέχτηκε ειδικά για να εξυπηρετήσει προορισμούς που παρουσιάζουν ιδιαιτερότητες στους σταθμούς προσγείωσης και μόνο συγκεκριμένοι τύποι αεροσκαφών μπορούν να προσεγγίσουν.

Παράλληλα, και τα δύο αεροσκάφη θα δρομολογούνται από την Athens Airways σε οποιαδήποτε στιγμή κρίνεται απαραίτητο για την εξομάλυνση του προγράμματος και την αποφυγή καθυστερήσεων.

Ο αριθμός των αεροσκαφών προβλέπεται να αυξηθεί μετά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας, με σκοπό να εξυπηρετηθούν περισσότεροι προορισμοί τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Embraer ERJ-145 – Χαρακτηριστικά
Κινητήρες: 2 Turbofan Rolls Royce
Βεληνεκές (με 50 επιβάτες): 1.550 ν.μ.
Μέγιστο ύψος πτήσης: 37.000 πόδια/11.562 μέτρα
Μέγιστο βάρος απογείωσης: 20.990 κιλά
Μήκος: 29.87 μ.
Ύψος: 6.76 μ
Ύψος καμπίνας: 1.82 μ.


Προορισμοί

Οι προγραμματισμένες πτήσεις της Αthens Αirways ξεκίνησαν στις 31 Ιανουαρίου 2009 με πρώτο προορισμό την Αλεξανδρούπολη.  Στη συνέχεια, και μέσα σε δύο μήνες λειτουργίας προστέθηκε η σύνδεση της Αθήνας με την Καβάλα, τη Μυτιλήνη, τη Θεσσαλονίκη, τα Χανιά, το Ηράκλειο, τη Μύκονο και τη Σαντορίνη.  Μέχρι το καλοκαίρι του 2009 θα έχουν προστεθεί επίσης η Ρόδος, η Ζάκυνθος, η Κοζάνη, η Χίος, η Καστοριά και η Κεφαλονιά από Αθήνα ενώ θα συνδεθεί και η Θεσσαλονίκη με τη Μυτιλήνη και τα Χανιά.

Προτεραιότητα της Athens Airways είναι να δημιουργήσει ένα εκτεταμένο δίκτυο στην ελληνική περιφέρεια, συνδέοντας προορισμούς που δεν εξυπηρετούνται επαρκώς. Στη συνέχεια, τα πλάνα ανάπτυξης περιλαμβάνουν και προορισμούς του εξωτερικού που παρουσιάζουν τουριστικό και εμπορικό ενδιαφέρον και δεν συνδέονται με απ’ ευθείας πτήσεις από την Αθήνα ή την Θεσσαλονίκη.


Εμπορική-Τιμολογιακή Πολιτική

Σε επίπεδο εμπορικής πολιτικής, η Athens Airways λανσάρει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον νεανικό ναύλο. Συγκεκριμένα, για ηλικίες από 12 μέχρι και πριν τη συμπλήρωση των 24 ετών, καθώς επίσης και θα στρατιώτες χωρίς κάρτα επιβίβασης, αλλά και για φοιτητές έως 28 ετών, υπάρχει έκπτωση 20% σε όλες τις κατηγορίες ναύλων.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η Athens Airways παρέχεται έκπτωση 15% στο ναύλο της επιστροφής, σε όλες τις κατηγορίες ναύλων με τους ανάλογους περιορισμούς.

Τέλος, στις πρώτες πτήσεις της Athens Airways, για τις πρώτες μέρες πτήσεων και για όλους τους προορισμούς υπάρχει ο ειδικός προωθητικός ναύλος, όπου η τιμή του ναύλου ανέρχεται στο 1 ευρώ. Η εν λόγω προσφορά αφορά περιορισμένο αριθμό θέσεων και δεν περιλαμβάνει τους φόρους αεροδρομίου.

Στα γενικότερα επίπεδα τιμολογιακής πολιτικής, η Athens Airways θα κινηθεί σε επίπεδα ανταγωνιστικών τιμών τις οικονομικής θέσης, με προνόμια όμως διακεκριμένης.