Αρχική Νέα Τοπικά Γιάννης Χαλλιορής: αίτημα στο ΔΣ Δήμου Χίου για πρόγραμμα ανακύκλωσης

Γιάννης Χαλλιορής: αίτημα στο ΔΣ Δήμου Χίου για πρόγραμμα ανακύκλωσης

8

  
Χίος  29 / 5 / 09                                                      ΠΡΟΣ: Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Χίου
                                                                 κ. Πέτρο Ντομάτα


Κύριε Πρόεδρε,
                     Σε συνέχεια των παρεμβάσεων και των αναφορών που, κατά καιρούς, έχουμε κάνει στο Δημοτικό Συμβούλιο Χίου, σχετικά με την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων και την ανάγκη ανακύκλωσης,  σε πρώτη φάση, των υλικών συσκευασίας (χαρτί-γυαλί-αλουμίνιο-πλαστικό) στο Δήμο μας, παρακαλούμε να συμπεριλάβετε προς συζήτηση το θέμα: «Ολοκληρωμένη διαχείριση αποβλήτων-Υποβολή αιτήματος του Δήμου προς την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, για υπογραφή σύμβασης με το Δήμο Χίου».
Όπως γνωρίζετε έχει ξεκινήσει, με σημαντική καθυστέρηση, να υλοποιείται στη Χίο ο Περιφερειακός Σχεδιασμός, για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων. Το πόσο πίσω είμαστε, συγκριτικά με άλλες περιφέρειες, αλλά και τους νομούς της Περιφέρειας Β. Αιγαίου, είναι κάτι που αφενός  πρέπει να προβληματίζει αφετέρου δε να μας ενεργοποιεί. Γνωρίζουμε ότι ο δρόμος μέχρι την επιτυχή ολοκλήρωση και λειτουργία των προβλεπόμενων έργων είναι μακρύς. Πιστεύουμε όμως ότι ο Δήμος Χίου οφείλει να λαμβάνει μέτρα και να διεκδικεί με συνέπεια την κατασκευή όλων των έργων, που θα επιτρέψουν στους Χ.Υ.Τ.Α να λειτουργούν ως Χ.Υ.Τ.Υ (χώροι υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων). Αυτό,  βέβαια, προϋποθέτει διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση-επεξεργασία των υλικών συσκευασίας και των οργανικών αποβλήτων, προκειμένου να καταλήγουν για ταφή τα υπολείμματα, και όχι το σύνολο των απορριμμάτων.
Κύριε Πρόεδρε,                      Η ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ θα αναλάβει πρωτοβουλίες, με πρώτη  αυτή της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο Χίου, επιδιώκοντας να απαντηθούν υπεύθυνα από την τοπική κοινωνία, τα ερωτήματα που η ίδια η πραγματικότητα θέτει.
Περιβάλλον: Μόδα ή Υποχρέωση;
Ανακύκλωση: Πολυτέλεια ή Ανάγκη;
Ζωή: Εφιάλτης ή Δώρο;

Γιάννης Χαλλιορής

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕισήγηση Γ. Χαλλιορή (Νέα Αντίληψη): Ολοκληρωμένη Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων-Ανακύκλωση
Επόμενο άρθροΚεντρική προεκλογική ομιλία του ΣΥΡΙΖΑ