Αρχική Νέα Τοπικά ΕΝΑ Χίου και Περιφέρεια για ΚΔΑΠ ΜΕΑ: δεν έχει σχέση η Περιφέρεια

ΕΝΑ Χίου και Περιφέρεια για ΚΔΑΠ ΜΕΑ: δεν έχει σχέση η Περιφέρεια

20

Τη διευκρίνιση ότι «ουδεμία ευθύνη φέρει ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για τη δυσλειτουργία του ΚΔΑΠ- ΜΕΑ» μας απέστειλε η ΕΝΑ Χίου Α.Ε. ως φορέας υλοποίησης του προγράμματος, με αφορμή αναδημοσίευση άρθρου στην εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ.

Συγκεκριμένα η ΕΝΑ αναφέρει:

 

ΕΝΑ ΧΙΟΥ Α.Ε.:
Ουδεμία ευθύνη φέρει ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Β. Αιγαίου για τη δυσλειτουργία του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ

Σε συνέχεια του από 28/5/2009 δημοσιεύματος της εφημερίδας σας, το οποίο αναρτήθηκε και στον δικτυακό τόπο www.chiosnews.com, με θέμα «Κλειστό από 1 Απριλίου το ΚΔΑΠ ΜΕΑ» θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, σαν φορέας υλοποίησης του προγράμματος «Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Με Αναπηρία στο Δήμο Χίου», ότι:
Πράγματι η κατάσταση είναι δραματική αφού για το πρόγραμμα με διάρκεια έντεκα (11) μήνες, από 1/9/2008 έως 31/7/2009, και ενώ έχουν περάσει οι εννέα (9) μήνες, δεν έχει δοθεί ούτε ευρώ από την ανεπαρκή, έτσι κι αλλιώς, χρηματοδότηση από τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας (Ο.Ε.Ε.) που αποτελεί το φορέα χρηματοδότησης του έργου.  Αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος είναι να είναι απλήρωτοι οι απασχολούμενοι στο έργο από 1/10/2008 μέχρι σήμερα.  Το πρόβλημα έχει σημαντικό αντίκτυπο και στην εταιρεία μας, η οποία καταβάλλει από ίδιους πόρους τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων καθώς και άλλες δαπάνες (ΔΕΗ, ΟΤΕ, νερό, κ.ά.) απαραίτητες για τη συνέχιση της λειτουργίας της μονάδας.  Το ποσό που έχει ήδη καταβληθεί ξεπερνά τις 40.000€, γεγονός που έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα ρευστότητας στην ΕΝΑ ΧΙΟΥ Α.Ε.
Θα θέλαμε όμως να υπογραμμίσουμε ότι για την παραπάνω απαράδεκτη και ανώμαλη κατάσταση, ουδεμία ευθύνη φέρει ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, όπως από λάθος, κατά πάσα πιθανότητα,  πληροφόρηση αναγράφεται στο σχετικό δημοσίευμα.  Αντίθετα, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι κατά τη διάρκεια των προηγούμενων πέντε (5) περίπου χρόνων που το πρόγραμμα «έτρεχε» υπό την ευθύνη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, η συνεργασία με τα στελέχη και τους προϊσταμένους της ήταν άψογη και η υποστήριξή τους στο πρόγραμμα ήταν παραπάνω από τα πλαίσια που τα καθήκοντά τους έθεταν, πάντα προς την κατεύθυνση εξυπηρέτησης των αναγκών του έργου.
Προς αποκατάσταση της αλήθειας και της απονομής των ευθυνών σε αυτούς που πραγματικά αντιστοιχούν, παρακαλούμε να ανασκευάσετε το δημοσίευμα και το μήνυμα που «πέρασε».

Με εκτίμηση

Για την ΕΝΑ ΧΙΟΥ Α.Ε.

 


Γιώργος Επιτροπάκης
Διευθυντής – Υπεύθυνος Προγράμματος


 Περιφερειάρχης για ΚΔΑΠ ΜΕΑ
     
     Απάντηση στο σχετικό δημοσίευμα δίνει και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.
     Σε αυτήν επισημαίνεται ότι «… για το διάστημα από 13 Ιουνίου 2006 έως και 31 Αυγούστου του 2008.  Από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου μέσω του ΠΕΠ 2000 -2006 έχει αποπληρωθεί κάθε δυνατή επιχορήγηση που αναφέρεται σε δεδουλευμένα της παραπάνω περιόδου τα οποία ανήλθαν στο ποσό των 595.393,58 ευρώ».
     Από την 1η Σεπτεμβρίου 2009 κατά την ΚΥΑ η παραπάνω Δομή δεν βρίσκεται πλέον στην ευθύνη του ΠΕΠ Βορείου Αιγαίου, αλλά έχει περάσει στην ευθύνη διαχείρισης και παρακολούθησης του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007 -2013» του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, με δικαιούχο τον ΟΕΕ – Οργανισμό Εργατικής Εστίας.
     «Παρά ταύτα ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, κ. Γιάννης Λέκκας, αντιλαμβανόμενος το πρόβλημα των εργαζομένων και την ανάγκη συνέχισης της λειτουργίας του Κέντρου, είναι στη διάθεση της Διοίκησης της Δομής, των εργαζομένων αλλά και των γονέων, για όποια παρέμβαση χρειαστεί», καταλήγει η ανακοίνωση.
          
     ΑΠΑΝΤΗΣΗ- ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ”¨

Εμείς δεν χρεώσαμε ευθύνη στο Γ.Γ. της Περιφέρειας. Στο σχετικό δημοσίευμα αυτό που γράφαμε ήταν ότι «Οι διαβεβαιώσεις του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου ότι θα έκαναν Πάσχα και οι εργαζόμενοι στο Κέντρο… παραπέμπονται στις καλένδες», αφορούσε δική του δήλωση ότι το θέμα της καταβολής των δεδουλευμένων επρόκειτο να τακτοποιηθεί μέχρι το Πάσχα (Δημοκρατική, φύλλο 1ης Απριλίου).
Αν τώρα μέχρι και τον Περιφερειάρχη οι αρμόδιοι από την Εργατική Εστία πληροφόρησαν λάθος, εμείς τι άλλο μπορούμε να πούμε;