Αρχική Νέα Τοπικά «Βήματα αγγέλων», η χορευτική παράσταση που δόθηκε στην ΠΕΚΕΒ σήμερα στην ΠΑΤΡΙΔΑ-TV

«Βήματα αγγέλων», η χορευτική παράσταση που δόθηκε στην ΠΕΚΕΒ σήμερα στην ΠΑΤΡΙΔΑ-TV

40

  Κομμάτι του πολιτισμού και της ιστορίας μιας χώρας είναι τα τραγούδια του, οι χοροί του, οι φορεσιές του. Και χρειάζεται πολύς κόπος αλλά και μεράκι ώστε να κρατηθούν ζωντανοί, να αγαπηθούν και περάσουν από γενιά σε γενιά.
   Σημαντική είναι έτσι η δουλειά που γίνεται σε πολιτιστικά σωματεία αλλά και σε δημοτικά σχολεία.
   Την ευκαιρία να παρουσιάσουν τη δουλειά τους είχαν τα χορευτικά τμήματα των 3ου και 9ου δημοτικών σχολείων Χίου και τα αντίστοιχα τμήματα της ΠΕΚΕΒ και της Δάφνης Δαφνώνα, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κινηματοθέατρο της ΠΕΚΕΒ την Κυριακή 10 Μαίου. 
   «Το σχολείο δεν αρχίζει και δεν τελειώνει με το χτύπημα του κουδουνιού κι ούτε περιορίζεται σε τέσσερις τοίχους», σημειώνει στο χαιρετισμό του ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Χίου.
   «Ο Παραδοσιακός χορός, εκτός από μια ευχάριστη απασχόληση, καλλιεργεί σώμα και πνεύμα, μαθαίνει τα παιδιά να συνεργάζονται και να λειτουργούν όχι μόνο ατομικά, αλλά να είναι και υπέρ της ομαδικότητας», τονίζει από την πλευρά της η πρόεδρος Συλλόγου Γονέων του 9ου Δημοτικού Σχολείου Άννα Ψαρρά.
   Τα παιδιά επί σκηνής παρουσίασαν τη δουλειά που προετοίμασαν όλο το χρόνο κάνουν με τη δασκάλα τους Άννα Μιμίδη, και πραγματικά κέρδισαν τα χειροκροτήματα του κοινού, ενώ πολύ ωραίες ήταν οι φορεσιές που νοικιάστηκαν για το σκοπό αυτό καθώς και η συνοδεία των μουσικών.
   Κάτι που πραγματικά έκανε εντύπωση είναι ο μικρός αριθμός αγοριών που συμμετέχουν στα χορευτικά τμήματα των παραδοσιακών χορών. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται ιδιαίτερη δουλειά και κυρίως συζήτηση ώστε να κατανοήσουν –όσο είναι δυνατόν για την ηλικία τους- τη σημασία της παράδοσης.
   Συγχαρητήρια αξίζουν για τη δουλειά που κάνουν και τα δύο πολιτιστικά σωματεία, τόσο της Δάφνης όσο και της ΠΕΚΕΒ
   Η παράσταση έφερε τον τίτλο «βήματα αγγέλων» και δίχως άλλο τα βήματα των παιδιών ήταν αγγελικά επί σκηνής!
   
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, Μαϊος 2009