Αρχική Απόψεις Aρθρα Σωματεία Συνταξιούχων ΝΑΤ Χίου: ανακοίνωση για το ΠΟΝ Χίου

Σωματεία Συνταξιούχων ΝΑΤ Χίου: ανακοίνωση για το ΠΟΝ Χίου

31

 ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
ΝΑΤ ΧΙΟΥ


Χίος, 16/6/2009


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Τα Σωματεία Συνταξιούχων ΝΑΤ Χίου συνήλθαν στις 15/6/2009 για να εξετάσουν την κατάσταση που δημιουργείται στη λειτουργία του ΠΟΝ Χίου μετά την επιστολή του Προέδρου του Οίκου Νάυτου της 27/5/2009, όπου όπως αναφέρει, σύμφωνα με τον Οργανισμό λειτουργία του Ο.Ν. (ΠΔ 193/02), για το ΠΟΝ Χίου προβλέπονται 5 οργανικές θέσεις ιατρών, 1 οργανική θέση ΠΕ Φαρμακοποιού και 3 Διοικητικοί Υπάλληλοι – σύνολο 9 θέσεις.


Κατά τη γνώμη μας, ο ίδιος Οργανισμός προβλέπει για το  ΠΟΝ Χίου προσωπικό 20 ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων. Θεωρούμε αδύνατο το μεγαλύτερο περιφερειακό ΠΟΝ να λειτουργήσει με τρεις μόνο διοικητικούς υπαλλήλους. Όμως ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τη λειτουργία του ΠΟΝ Χίου προέρχεται από το γεγονός ότι σχεδόν όλοι οι υπάλληλοι καλύπτουν προσωποπαγείς θέσεις που σημαίνει ότι όταν οι θέσεις κενωθούν δεν αναπληρώνονται, όπως συνέβη με τον Β. Χαβιάρα και τον Σ. Αϊβαλιώτη. Το ίδιο θα συμβεί και με τη συνταξιοδότηση προσεχώς δύο παλαιών υπαλλήλων. Τότε η λειτουργία των Διοικητικών υπηρεσιών οπωσδήποτε θα γίνει προβληματική και πολύ δύσκολη.


Από ό,τι γνωρίζουμε οι προσπάθειες της Διοίκησης του Ο.Ν. γίνονται για προσλήψεις που αφορούν έναν ΠΕ Φαρμακοποιό και τριών διοικητικών υπαλλήλων.


Καλούμε τους υπεύθυνος για την καλή λειτουργία του Ο.Ν., Υπουργό Ε.Ν. και Πρόεδρο και Διοικητικό Συμβούλιο, να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την καλή λειτουργία του ΠΟΝ Χίου, το οποίο επί πλέον διεκπεραιώνει και τη λειτουργία των άλλων ΠΟΝ που υπάρχουν στο νομό Χίου.


Η μεγάλη έλλειψη προσωπικού και η συμπίεση των δαπανών υγείας – πρόνοιας οφείλεται στην κοινωνική πολιτική λιτότητας. Επίσης το πάγωμα των συντάξεων και η μηδενική αύξηση της επικουρικής σύνταξης είναι το τίμημα που μας φορτώνουν για την οικονομική κρίση, για την οποία ουδεμία ευθύνη έχουμε.


Καλούμε τους συνταξιούχους και εν ενεργεία ναυτικούς να είναι έτοιμοι για δυναμικές κινητοποιήσεις, υπερασπιζόμενοι τον Οίκο Ναύτου, ο οποίος είναι δικό μας δημιούργημα, για το οποίο έχουμε πληρώσει πολλά και εξακολουθούμε να πληρώνουμε για ανθρώπινη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.Από τα Σωματεία Συνταξιούχων ΝΑΤ Χίου