Αρχική Απόψεις Aρθρα Μάνος Μωραϊτης: Βυζαντινός πρίγκηπας από τη Χίο ο Χριστόφορος Κολόμβος

Μάνος Μωραϊτης: Βυζαντινός πρίγκηπας από τη Χίο ο Χριστόφορος Κολόμβος

384

 ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΠΡΙΓΚΗΠΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΙΟ Ο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΚΟΛΟΜΒΟΣ


 Νεα Υορκη                                                                                            Του Μανου Α.Μωραιτη


 Σημερα με μεγαλη ευχαριστη εκπληξη πειρα ταχυδρομικως ενα αντιγραφο επτα σελιδων προφανως απο το Ιντερνετ που ουτε λιγο ουτε πολυ ανεφερε οτι Ο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΚΟΛΟΜΒΟΣ στην πραγματικοτητα ηταν Πριγκιπας του Βυζαντιου με καταγωγη απο τα κοκκινα χωματα της Μαστιχας που ηταν στην Χιο.


Το βιβλιο απο το οποιο ο καλος μου φιλος και κουμπαρος Χριστοφορος Στρατακης  που ειναι συναιτερος σε μια μεγαλη νομικη φιρμα της Νεας Υορκης τιτλοφορειται AMERICAN CHRONICLE (Αμερικανικα Χρονικα)


Το ιστορικο που ειναι πολυ λεπτομερες μεταξυ αλλων αναφερει οτι ανεφερε την Γενοβεζικη καταγωγη του για να μην τον σκοτοσουν οι τουρκοι.


Εγραφε μονο ελληνικα και λατινικα και δεν γνωριζε καθολου ιταλικα.Η υπογραφη του την οποια ειδα στο αντιγραφο ηταν με βυζαντινους και λατινικους χαρακτηρες.


Ειχε τραπεζιτικες σχεσεις με μια τραπεζα ονοματι ST GEORGE (Αγιος Γεωργιος) που ηταν η τραπεζα πολλων χιωτογενοβεζων με εδρα την Γενοβα.


Δεν αποκλειεται οι Πυργουσοι γιατι αναφερεται πολυ στο Πυργι που φερουν το ονομα Κολομβος να ειναι απογονοι του Κολομβου.


Κανει μνεια οτι οι Γενοβεζοι εμπορευωταν την Μαστιχα που παραγωταν μονο στην Χιο.


Μακαρι να μπορουσα μεταφρασω ολοκληρο το γραπτο στα ελληνικα αλλα δεν με βοηθαει η οραση μου. Οταν ομως υπαρξει ενδιαφερον θα το κανω εστω και με αλλον μεταφραστη.


Ο Χριστοφορος Στρατακης που απεφοιτησαμε μαζι απο το Γυμνασιο Αρρενων Χιου σαν παιδι αμερικανων πολιτων ηλθε με πολεμικο του αμερικανικου ναυτικου στην Νεα Υορκη αμεσως με την απελευθερωση και την αποφοιτηση του.Σπουδασε οικονομικα και αλλες επιστημες σε ανωτερα αμερικανικα πανεπΙστημεια οπου αριστευσε και για πολλα χρονια ειναι συναιτερος σε μια μεγαλη αμερικανικη νομικη φιρμα στην περιφερεια της Γουωλ Στρητ με ειδικοτητα  στο Ναυτικο Δικαιο.


Εκτος απο την θαυμαστη νομικη του καριερα ειναι δωρητης πολλων χρηματικων ποσων σε αξιολογα πανεπιστημια και ειναι Αρχων του  Οικουμενικου Πατριαρχειου.


Ενδιατριβει σε βυζαντονολογικα  θεματα και ειναι Προεδρος του Ελληνικου Τμηματος του QUEENS COLLEGE της Νεας Υορκης οπου φοιτουν πολλα ελληνοπουλα απο την γεννετηρα και την Αμερικη.


Για οσα χρονια ειναι δικηγορος ειναι και αμισθει βεβαια Νομικος Συμβουλος της πιο σοβαρης και παλιας οργανωσης χιων της Νεας Υορκης τον ΠΑΓΧΙΑΚΟ ΚΟΡΑΗ.


Αισθανομαι ιδιαιτερη χαρα και τιμη για την σχεση μας.Απαραιτητως ερχεται καθε καλοκαιρι στην Χιο μας και πολλες φορες εκτακτως οταν ειναι για δουλειες του στην Ελλαδα «ξεπετιεται» και στην λατρευτη του Χιο. Ειναι παντρεμενος με την Μαρω Σκηνητη απο Αιγνουσα με την οποια απεκτησαν ενα γιο που επισης ειναι δικηγορος και δυο κορες.

Διαφήμιση