Αρχική Νέα Τοπικά Δήμος Χίου: άρωμα εκλογών- σχόλια από το Δημοτικό Συμβούλιο

Δήμος Χίου: άρωμα εκλογών- σχόλια από το Δημοτικό Συμβούλιο

8

  Ψίθυροι, ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 30/6/2009 
  
   Άρωμα εκλογών μύρισε ο Δήμαρχος με τον τρόπο που ήρθαν προς συζήτηση τα προβλήματα του Κοφινά από τη μείζονα αντιπολίτευση του Αντώνη Λυπαρή.
   Μόνο του Πάνου Αναγνώστου δεν του μύρισαν εκλογές γιατί όπως είπε «αυτά τα πράγματα για τον κοφινά τα ακούει τα τελευταία 15, 16 χρόνια».
   Αυτό για καλό το είπατε κ. αντιδήμαρχε;
  
   Και να σκεφτεί κανείς ότι οι κάτοικοι και ο σύλλογος του Κοφινά είναι από τους δραστήριους. Και αυτό δεν το λέμε εμείς, το είπαν οι ίδιοι οι σύμβουλοι.
  
   «Στον Κοφινά βλέπουμε τους πλέον δραστήριους πολίτες. Συγχαρητήρια κύριοι!», είπε ο Πέτρος Ρισκάκης
   «Είναι ενεργός ο σύλλογος του Κοφινά και πολλές φορές με επισκέφθηκε στο γραφείο», δήλωσε ο τέως αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Δημήτρης Πατελίδας.
  
   Ο οποίος Πατελίδας πάντως φαίνεται να κάνει… σκοτσέζικα ντους στη Δημοτική Αρχή του Παντελή Βρουλή. Προφανώς δεν έχει συγχωρήσει το Δήμαρχο για το ότι τον αντικατέστησε από τη θέση του αντιδημάρχου, αλλιώς δεν δικαιολογείται το γεγονός ότι η αναφορά στη Δημοτική Αρχή γίνεται σε δεύτερο πληθυντικό πρόσωπο. Το «εμείς» δύσκολα το λέει ο Δημήτρης!
  
   Μιλώντας για τις μονοδρομήσεις οδών, οι οποίες πρέπει να προχωρήσουν για να ανασάνει Κοφινάς αλλά και Φραγκομαχαλάς ο Δ. Πατελίδας σημείωσε:
   «Ιερωνύμου Γοργία- Αγ. Μαρκέλλης, αποτελούν ένα σύμπλεγμα και για να γίνουν μονοδρομήσεις χρειάζονται μελέτες, πρέπει να υπάρχει επιστημονική τεκμηρίωση. «Μην παίρνετε αποφάσεις στο πόδι. Είναι εις βάρος σας…και εις βάρος όλων», τόνισε.
  
   Άρωμα εκλογών είχε πάντως η τοποθέτηση του επικεφαλής της Νέας Αντίληψης Γιάννη Χαλλιορή.
   Έκανε πρόταση για ένα διαφορετικό μοντέλο διοίκησης στο Δήμο τονίζοντας ότι θα πρέπει να χωριστεί η πόλη σε τομείς και να μπουν μπροστά θέματα.
   «Να υπάρξει ένα όργανο με 13 συμβούλους των συνοικιών, μια πρόταση για την επόμενη δημοτική αρχή, και με συμμετοχικό προϋπολογισμό που θα πηγαίνει στις συνοικίες», είπε ο Γιάννης.


   Πρόταση βέβαια που σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να ασπαστεί ο Παντελής Βρουλής με δεδομένη την αντίθεσή του στη δημιουργία επιτροπών που θεωρεί ότι πάνε να βάλουν την αντιπολίτευση από το παράθυρο στα πράγματα.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔευτερώνει την καλή του φήμη με τη “δεξιά τσέπη του ράσου” (κριτική στα ΝΕΑ)
Επόμενο άρθροΜάνος Μωραϊτης: Που ήταν ο Επίτροπος Μπαρό για το μεταναστευτικό τόσα χρόνια;