Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Ακτοπλοϊκή απομόνωση των Φούρνων- ερώτηση Ελπ. Τσουρή

Ακτοπλοϊκή απομόνωση των Φούρνων- ερώτηση Ελπ. Τσουρή

4

 Η ακτοπλοϊκή απομόνωση των Φούρνων από τον Πειραιά συνεχίζεται και ο κοινωνικοοικονομικός αποκλεισμός του νησιού, μαζί με την αγανάκτηση και την απόγνωση των κατοίκων, κορυφώνονται, τονίζει σε δήλωσή της η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Ελπίδα Τσουρή.


Στη δήλωση της προσθέτει ότι παράλληλα, έκτακτα επιδοτούμενα δρομολόγια εγκρίνονται και ανατίθενται από το ΥΕΝΑΝΠ, αγνοώντας προκλητικά το νησί των Φούρνων (άραγε, με ποια κριτήρια;). Κριτήριο, ασφαλώς, δεν είναι το δημόσιο συμφέρον, είναι οι ανάγκες αυτών που ορίζουν τους κανόνες του παιχνιδιού, με το υπουργείο να έχει «χάσει την μπάλα».


Η κυβέρνηση αποδεδειγμένα δεν μπορεί και δεν διαθέτει την πολιτική βούληση προκειμένου να διασφαλίσει στους πολίτες τα αυτονόητα: προγραμματισμό του ακτοπλοϊκού δικτύου, προσιτά εισιτήρια, ποιοτικές υπηρεσίες, ανανέωση του στόλου, καθημερινή εξυπηρέτηση των νησιών, όλο το χρόνο. Αυτά αποτελούν υποχρέωσή της και όχι αποτέλεσμα της ιδιωτικής πρωτοβουλίας επιχειρηματιών, καταλήγει η κ. Τσουρή.