Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Ξεκάθαρος ο Αντ. Κοτσακάς για την εγκατάσταση αιολικών πάρκων

Ξεκάθαρος ο Αντ. Κοτσακάς για την εγκατάσταση αιολικών πάρκων

5

 

Με αφορμή σχόλιο δημοσιογράφου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου της ΝΕ Χίου του ΠΑΣΟΚ με προσκεκλημένη τη βουλευτή Τρικάλων Σ. Μερεντίτη, ότι πέρυσι η Νομαρχία απέρριψε ενεργειακό σχέδιο για εγκατάσταση ανεμογεννητριών, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αντώνης Κοτσακάς ήταν κατηγορηματικός.
   «Οι επενδυτές ενδιαφερόντουσαν να τοποθετήσουν μια μονάδα παραγωγής σχεδόν 300 MW, 280 MW αν δεν απατώμαι. Η έκταση την οποία θα καταλάμβανε το συγκεκριμένο αιολικό πάρκο -με ότι συνέπειες για το περιβάλλον- αφορούσε το 10% της συνολικής έκτασης της Χίου και δεν είναι καθόλου υπερβολή.
   Οι ανάγκες του τόπου μας σε MW είναι περίπου 60, άντε να κάνουμε μια πρόβλεψη για τα επόμενα 50 χρόνια. Νομίζω ότι ο καθένας είναι έτοιμος να συμφωνήσει να εγκατασταθεί στο νησί μας τόση ενέργεια όση χρειάζεται ο τόπος και όση μπορεί να χρειαστεί στο μέλλον.
   Εγώ τουλάχιστον δεν είμαι έτοιμος να συνενώσω στην καταστροφή του περιβάλλοντος της Χίου προκειμένου να παραχθεί ενέργεια στη Χίο για να την εμπορευτούν κάποιοι και επομένως να αποκομίσουν κέρδη. Δεν είναι καθόλου απλό το ζήτημα», είπε ο Αντώνης και ξεκαθαρίζοντας το ζήτημα το τι είδους επένδυση θέλουμε στο νησί.

 

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 14/7/2009 (dimokratiki.org)