Αρχική Απόψεις Aρθρα Παντελής Βρουλής: να γκρεμιστεί το κτίριο του ΝΟΧ

Παντελής Βρουλής: να γκρεμιστεί το κτίριο του ΝΟΧ

24


«Αγαπητοί συμπολίτες,


Μετά από τις περιρρέουσες θέσεις ή διχογνωμίες, αναφορικά με το ΝΟΧ και τη συζήτηση που προτάθηκε να διεξαχθεί με πρωτοβουλία της Νομαρχίας, αλλά που δεν έχει προγραμματιστεί ακόμα, γύρο από αυτό, νοιώθω την ανάγκη να σας θέσω τις απόψεις και τις προτάσεις μου για το μέλλον της συγκεκριμένης περιοχής της πόλης μας, που όλοι αγαπάμε.
• Όπως οι περισσότεροι γνωρίζουμε, το κτίριο που στεγάζεται ο ΝΟΧ αποτελεί ένα κτίσμα ηλικίας 40 χρονών, χωρίς άδεια, το οποίο χρήζει ριζικής μετατροπής ή και κατεδάφισης. Ύστερα από μακροσκοπική εξέταση των αρμοδίων τεχνικών της Δημαρχίας, οι κτιριακές εγκαταστάσεις έχουν υποστεί εκτεταμένες φθορές, κατά περίπτωση δυσχερείς προς αποκατάσταση. Αυτό έχε ως αποτέλεσμα να κρίνεται το όλο οικοδόμημα επικίνδυνο για τους δημότες, πέρα από το ακαλαίσθητο που είναι οφθαλμοφανές. Έτσι θεωρώ αναπόφευκτη την κατεδάφισή του για την προστασία των ίδιων των κατοίκων.
• Σε οιαδήποτε ανάπλαση της συγκεκριμένης περιοχής που μπορεί να αφορά σε χώρο στάθμευσης ή άλλο ωφέλιμο προς τους πολίτες, τους κατοίκους της πόλης μας έργο, ο Δήμος είναι έτοιμος να συμμετέχει με όλες του τις δυνάμεις προχωρώντας σε πρωτόκολλο κατεδάφισης ως επικίνδυνο κτίσμα. Θεωρώ υποχρέωσή μας να βρισκόμαστε πίσω από κάθε βελτίωση, εκσυγχρονισμό της ζωής των κατοίκων αυτής της πόλης και ευρύτερα του νησιού μας.
• Όποια και αν είναι η απόφαση της Ελληνικής δικαιοσύνης για την τύχη του συγκεκριμένου χώρου, υπογραμμίζω ότι ο Δήμος Χίου είναι παρών, να συμβάλλει στη διαμόρφωση και γόνιμη εκμετάλλευση εκείνης της γωνιάς της Μπέλλα Βίστα, από τη στιγμή που αποτελεί νευραλγικό και αναπόσπαστο κομμάτι της πρόσοψης και πρώτης εντύπωσης για τον επισκέπτη της πόλης μας. Κομμάτι που εδώ και καιρό έχει ξεχαστεί και έχω την πεποίθηση ότι οφείουμε να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο.

Ως Δήμαρχος Χίου, δηλώνω την αμέριστη συμπαράσταση και συνδρομή σε οποιαδήποτε κίνηση εκδηλωθεί για άμεση και αποτελεσματική αποκατάσταση του χώρου, κτιρίου και περιβάλλοντος χώρου».


Δήμαρχος Χίου, Παντελής Βρουλής