Αρχική Νέα Τοπικά Μέσω Πανελληνίων η εισαγωγή στελεχών στο Λιμενικό Σώμα

Μέσω Πανελληνίων η εισαγωγή στελεχών στο Λιμενικό Σώμα

10

 Την πάγια θέση του ΠΑΣΟΚ για εισαγωγή των στελεχών του Λιμενικού Σώματος, μέσω πανελληνίων εξετάσεων επαναφέρει η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ελπίδα Τσουρή.


Με αφορμή τις εξαγγελίες του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Αναστάση Παπαληγούρα για προσλήψεις 320 Λιμενικών την αγορά περιπολικού σκάφους και πέντε κινητήρων για περιπολικά σκάφη, η κα Τσουρή υπογράμμισε ότι «Είναι γνωστή τοις πάσι, η έλλειψη προσωπικού και η τραγική κατάσταση των πλωτών και εναέριων μέσων του Λιμενικού Σώματος, που μειώνουν την επιχειρησιακή του ικανότητα, όπως και το γεγονός ότι η επαναφορά του διαβλητού συστήματος των γραπτών εξετάσεων, για την εισαγωγή στο Λιμενικό Σώμα, εξυπηρετούσε και εξυπηρετεί έναν και μόνο σκοπό: την επανίδρυση του κράτους, στη βάση του άκριτου κομματισμού, των πελατειακών σχέσεων και της αναξιοκρατίας».


Η ΠΟΕΠΛΣ


Στο ίδιο μήκος κύματος, αναφορικά με τις Πανελλήνιες εξετάσεις, είναι και η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος.


Αφού υπογραμμίζει ότι οι εξαγγελίες του υπουργού κινούνται στη σωστή κατεύθυνση, υπογραμμίζει ότι για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Σώμα «απαιτείται, όραμα, σχέδιο, ιεράρχηση και στόχος και όχι αποσπασματικές λύσεις, οι οποίες από μόνες τους δεν είναι ικανές να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις, για ένα Λιμενικό Σώμα, σύγχρονο, αξιόμαχο, επιχειρησιακό, λειτουργικό, εξοπλισμένο και ικανό να αντεπεξέλθει στις ανάγκες και τις απαιτήσεις της πολιτείας και της κοινωνίας».


Επίσης η ΠΟΕΠΛΣ αναφέρει ότι είναι επιτακτική πλέον η ανάγκη για ίδρυση Ακαδημίας Λ.Σ. και ένταξη των προσλήψεων στις πανελλαδικές εξετάσεις.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ