Αρχική Νέα Τοπικά Δήμος Καρδαμύλων: έτοιμη η οικοδομική άδεια για το Ναυτικό Μουσείο

Δήμος Καρδαμύλων: έτοιμη η οικοδομική άδεια για το Ναυτικό Μουσείο

14

 
  Με την οικοδομική άδεια του κτηρίου που θα φιλοξενήσει το Ναυτικό Μουσείο Καρδαμύλων στο φάκελο πλέον του Δήμου Καρδαμύλων ανοίγουν τα πανιά για τη διεκδίκηση της έγκρισης δημοπράτησης από την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.
   Στο δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Δευτέρας ο Δήμαρχος Βαγγέλης Μελιτζάνης ανακοίνωσε το γεγονός, ενώ από όλες τις πλευρές τονίστηκε η σημασία να γίνει το έργο και άρα να εξευρεθούν τα υπόλοιπα χρήματα που υπολείπονται της χρηματοδότησης.
   «Είμαστε πολύ κοντά στο όνειρο να γίνει πραγματικότητα. Έχοντας την οικοδομική άδεια μπορούμε να ζητήσουμε από την Περιφέρεια, την έγκριση δημοπράτησης του Ναυτικού Μουσείου, ένα έργο ενταγμένο στο πρόγραμμα Θησέας», μας είπε ο Β. Μελιτζάνης.
   «Βέβαια υπάρχει ένα πρόβλημα όσον αφορά το υπόλοιπο της χρηματοδότησής του. Ζητάμε περίπου 500.000 ευρώ να βρούμε μέσω κάποιου άλλου προγράμματος διότι η πίστωση η οποία έχουμε δεσμευτεί μέσω του ΘΗΣΕΑ είναι περίπου 700.000 ευρώ. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 1.200.000. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι πρέπει σύντομα να ολοκληρωθεί το έργο, να συστήσουμε τον φορέα ο οποίος θα διαχειριστεί στη συνέχεια το μουσείο, διότι πρέπει να καταθέσουμε στην κοινωνία των Καρδαμύλων της Χίου και σε πανελλαδικό επίπεδο ένα νομικό πρόσωπο που θα διαχειρίζεται ένα ναυτικό μουσείο αντάξιο της ναυτικής ιστορίας του τόπου μας», τόνισε ο κ. Μελιτζάνης.
  

της Κλαίρης Κάβουρα
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 30/7/2009