Αρχική Νέα Οικονομία SunExpress: Αεροπορική σύνδεση Αθήνας με Σμύρνη

SunExpress: Αεροπορική σύνδεση Αθήνας με Σμύρνη

23

 ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2009


Aπευθείας πτήσεις μεταξύ Αθήνας και Σμύρνης, για πρώτη φορά, ξεκινά στις 15 Αυγούστου, η αεροπορική εταιρεία SunExpress – κοινοπραξία της Turkish Airlines και της Lufthansa.

Οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Τρίτη και Σάββατο, συνδέοντας τη Σμύρνη, μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές ζώνες της Τουρκίας και τουριστική περιοχή, με την πρωτεύουσα της Ελλάδας.


Αξίζει να αναφερθεί ότι για το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών είναι ο 8ος νέος προορισμός για το 2009. Οι ναύλοι απλής μετάβασης (one way) του δρομολογίου Σμύρνη-Αθήνα-Σμύρνη θα ξεκινούν από 49 ευρώ έως 69 ευρώ.


Η SunExpress ιδρύθηκε το 1989 ως η κοινοπραξία της Turkish Airlines και της Lufthansa. Η εταιρεία πραγματοποιεί σήμερα τακτικές πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού, από τις 3 βάσεις της στη Σμύρνη, την Αττάλεια και το αεροδρόμιο «Sabiha Gokcen» της Κωνσταντινούπολης.


Με στόλο αεροσκαφών που σήμερα αποτελείται από 20 Boeing, η εταιρεία ανακοίνωσε τον Ιούλιο 2009 παραγγελία στη Boeing για 6 νέα αεροσκάφη τύπου 737-800. Με την παραγγελία αυτή, η SunExpress θα διαθέτει πλέον από τα τέλη του 2010 ένα στόλο 25 Boeing 737-800 και δυναμικότητα 4.725 θέσεων.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΙερά Μητρόπολη: ανεβαίνει το “θερμόμετρο” με την ανακοίνωση των Αρχιερατικών Εποπτών κατά Συνδέσμου
Επόμενο άρθροΑπό 6-11 Αυγούστου η 5η Γιορτή Αγροτουρισμού