Αρχική Νέα Τοπικά ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ: Αντίθετη στην κοπή δέντρων στην Αγίων Αποστόλων

ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ: Αντίθετη στην κοπή δέντρων στην Αγίων Αποστόλων

11

Χίος 5 / 8 / 09


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Για μια φορά ακόμα ο Δήμαρχος Χίου κρύφτηκε πίσω από τη διπλή-όπως προβλέπεται σε περίπτωση ισοψηφίας-ψήφο του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, για να αποφύγει τη συζήτηση θέματος που προτείναμε και αφορούσε στην κοπή  όλων των δένδρων της οδού Αγίων Αποστόλων!
Ως πότε θα φυγομαχεί, ως πότε θα ψάχνει σωσίβια;
Η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου (395/08) για κοπή των «παλαιών δένδρων» σε οδούς της πόλης, μεταξύ αυτών και της Αγίων Αποστόλων, αφορά στην αντικατάσταση δένδρων που είναι άρρωστα. Έτσι τουλάχιστον μας παρουσιάστηκε. Σε κανένα σημείο της δεν προβλέπει την καθολική κοπή δένδρων, αδιακρίτως. Επομένως η πρόθεση της δημοτικής αρχής να εξυπηρετήσει «διαμαρτυρόμενους»-για διάφορους λόγους-κατοίκους της περιοχής, δεν μπορεί να έχει τη νομιμοποίησή της στην συγκεκριμένη απόφαση.
Όπως αναγκάζεται να ομολογήσει ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου (;) κ. Αναγνώστου, υπάρχει πλούσιο παρασκήνιο και συνεννοήσεις, που οδήγησαν στη λήψη αυτής της απόφασης. Ο ίδιος, σήμερα, κάνει λόγο για «διαμαρτυρίες και παράπονα» πολιτών που ζητούσαν επίμονα την κοπή των δένδρων. Γιατί δεν παρουσίασε τα δεδομένα αυτά στο Δημοτικό Συμβούλιο; Τι φοβήθηκε;
Από την πλευρά μας οφείλουμε να ζητήσουμε δημόσια συγγνώμη, για το γεγονός ότι δεν ήμασταν τόσο υποψιασμένοι όσο η προβληματική λειτουργία της δημοτικής αρχής επιβάλλει.
Σε κάθε περίπτωση, όμως, η ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ δηλώνει ότι δεν θα επιτρέψει να μετατραπεί η θετική ψήφος της, για αντικατάσταση άρρωστων δένδρων, σε άλλοθι για εκτεταμένη σφαγή του λιγοστού πρασίνου που διαθέτει η πόλη. Θα αντιταχθούμε με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροSunExpress: Αεροπορική σύνδεση Αθήνας με Σμύρνη
Επόμενο άρθροAthens voice: Μια συζήτηση με το συγγραφέα Γιάννη Μακριδάκη