Αρχική Νέα Τοπικά Νομαρχία Χίου: Χίος και ΑΠΕ, σχόλιο σχετικά με εξαγγελίες Υπουργού Ανάπτυξης

Νομαρχία Χίου: Χίος και ΑΠΕ, σχόλιο σχετικά με εξαγγελίες Υπουργού Ανάπτυξης

25


Σε πρόσφατη ομιλία του στην Αμανή, στο πλαίσιο του Συνεδρίου της «Κίνησης 19», ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε στην αξιοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, ως σημείου κλειδί για την ανάπτυξη της Βορειοδυτικής Χίου. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε μάλιστα την αξιοποίηση της Αιολικής Ενέργειας με την ανάπτυξη αιολικών πάρκων.
Φαίνεται όμως ότι η πραγματικότητα διαψεύδει τον κ. Υπουργό.

 Σε πρόσφατη έρευνα του αθηναϊκού τύπου («Βήμα της Κυριακής») αποκαλύπτεται η μεγάλη καθυστέρηση στην ανάπτυξη αιολικών πάρκων λόγω της «μη διάθεσης του κράτους να προωθήσει την ενεργειακή αυτονομία της χώρας». Ο ευρωπαϊκός στόχος να έχει εγκατασταθεί στη χώρα μας ως το 2010 ισχύς 3500 μεγαβάτ από αιολικά πάρκα μοιάζει ανέφικτος.
Στα αίτια συγκαταλέγονται αφ’ ενός η έλλειψη επαρκούς χρηματοδότησης από πλευράς της πολιτείας, αλλά και οι ασάφειες του ειδικού χωροταξικού σχεδίου για τα αιολικά πάρκα καθώς και η απουσία κινήτρων για εγκατάσταση μικρών ανεμογεννητριών, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για το νησί μας.
Με αυτά τα δεδομένα υπάρχουν πολύ σοβαρές επιφυλάξεις για την υλοποίηση των εξαγγελιών του κ. Χατζηδάκη. Η Πολιτεία οφείλει να αποδείξει έμπρακτα τη βούλησή της να προχωρήσει στην ενίσχυση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, ειδικά στο νησιωτικό χώρο.
Διαφορετικά, οι όποιες εξαγγελίες, θα μείνουν κενές περιεχομένου μεγαλοστομίες του τύπου των …υδροπλάνων στα Ψαρά!

                                                                                  Από το Γραφείο Τύπου της Ν.Α. Χίου

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠροώθηση θεμάτων του ΕΟΑΕΝ
Επόμενο άρθροΣυναυλία Γ. Κότσιρα στα Καρδάμυλα, 13/8