Αρχική Απόψεις Aρθρα Αλέκος Γαϊτάνος: Με ποιο δικαίωμα κύριε Δήμαρχε;

Αλέκος Γαϊτάνος: Με ποιο δικαίωμα κύριε Δήμαρχε;

14

 Με ποιο δικαίωμα κύριε Δήμαρχε;      Φροντίδα χρειάζονται τα δέντρα της οδού Αγίων Αποστόλων απεφάνθη ο Δήμαρχος Χίου Παντελής Βρουλής. Ανερυθρίαστα ο εκλεκτός των πολιτών της Χίου Δήμαρχος, ελέω της ετυμηγορίας των πολιτών, ανήγγειλε- με κομψό αλήθεια τρόπο- την καταστροφή μιας ακόμα όασης πρασίνου στην τσιμεντένια έρημο της πόλης του.
      Ρέκτης ο Δήμαρχος βιάζεται να ολοκληρώσει το έργο του πριν τη λήξη της δημαρχιακής του θητείας. Απτά τα δείγματα γραφής του μέχρι σήμερα φιλοδοξεί να τα συνεχίσει. Φύλλο σε κλαρί, δέντρο σε πλατεία, δεντροστοιχία σε δρόμο να μη μείνει επιδιώκει. Γκρίζο παντού συνθέτει την αισθητική πρόταση του κυρίου Βρουλή για την πόλη.
      Τι και αν ξεσηκώνει με τις επιλογές του κατακραυγή. Ο Δήμαρχος δεν έχει μάθει να διαλέγεται με κανένα. Το πρότυπο του Δημάρχου Δεσπότη καθορίζει την καθημερινή συμπεριφορά και πρακτική του.
      Η προστασία του περιβάλλοντος, η ποιότητα ζωής των κατοίκων της πόλης, τα δικαιώματα πολιτών, συλλογικοτήτων, επιστημόνων αποτελούν άγνωστες έννοιες για τον κύριο Βρουλή.
      Δυστυχώς ο κύριος Δήμαρχος φαίνεται να αγνοεί και αυτήν ακόμα την έννοια της δημοκρατίας και των θεσμικών δικαιωμάτων που απορρέουν από την εκλογή του στο ύπατο αξίωμα της πόλης.
       Ο ρόλος του θεματοφύλακα των δικαιωμάτων των πολιτών δεν ταιριάζει φαίνεται στο Δήμαρχο Παντελή Βρουλή. Τα δικαιώματα κύριε Δήμαρχε θα έπρεπε να γνωρίζετε δεν υπόκεινται σε λογικές πλειοψηφιών μειοψηφιών όπως άλογα διαρκώς επικαλείστε.
Έλεος πια να τελειώνουμε με αυτά τα αυτονόητα.
      Όπως αυτονόητη είναι η υποχρέωση του Δημάρχου να προστατεύει και όχι να παραδίδει τους ελεύθερους χώρους της πόλης στα επιχειρηματικά συμφέροντα.
Με ποιο δικαίωμα Δήμαρχε έδιωξες τους δεκάδες συμπολίτες από το αθλητικό κέντρο της Φάρκαινας για να εγκατασταθεί ιδιωτική επιχείρηση «Λούνα πάρκ»;
      Η επίκληση ποιου δημοκρατικού δικαιώματος από την πλευρά σας στερεί την ηρεμία των κατοίκων της περιοχής;
      Μιλήστε κύριε Δήμαρχε. Εσάς εξάλλου επέλεξαν οι πολίτες να υπερασπιστείτε τα δικαιώματά τους.
     
      Με ποιο δικαίωμα κύριε Δήμαρχε;Επικεφαλής του Νομαρχιακού Συνδυασμού Χίου «Ενωτική Αριστερή Κίνηση». (Ε.Α.Κ)