Αρχική Green Life Υγεία- Διατροφή Εγκαίνια ιδιωτικής κλινικής ΕΛΕΥΘΩ: Επένδυση Υγείας

Εγκαίνια ιδιωτικής κλινικής ΕΛΕΥΘΩ: Επένδυση Υγείας

154


Σημαντική βοήθεια στην κάλυψη των ιατρικών και νοσηλευτικών αναγκών των κατοίκων της Χίου έρχεται να δώσει η νέα ιδιωτική πολυκλινική ΕΛΕΥΘΩ.
   Εξοπλισμένα τα τμήματά της με την τελευταία βιοιατρική τεχνολογία, ήδη λειτουργούν τα τμήματα μαιευτικό-γυναικολογικό και χειρουργικό έχοντας στο τρίμηνο της λειτουργίας της αντιμετωπίσει περί τα 40 περιστατικά.
   Το βράδυ της περασμένης Παρασκευής πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της πολυκλινικής, παρουσία αρκετών εκατοντάδων προσκεκλημένων, μεταξύ των οποίων πολιτικών προσώπων, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης α’ & β’ βαθμού, ιατρών κλπ.
              Χαιρετίζοντας την ιδιωτική αυτή πρωτοβουλία ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών –καθηγητής Χρήστος Κίττας σημείωσε ότι τα νέα αυτά τμήματα θα συμβάλλουν στην κάλυψη των αναγκών των ασθενών της ακριτικής Χίου, αποτρέποντας τους από άσκοπα ταξίδια στην πρωτεύουσα.
 «Σήμερα εγκαινιάζουμε μια νέα σύγχρονη πολυκλινική… σε έναν τομέα δύσκολο και απαιτητικό όπως αυτός της υγείας, ανάλογες πρωτοβουλίες είναι πάντα ευπρόσδεκτες, αποκτούν δε ιδιαίτερη αξία όταν υλοποιούνται σε έναν ακριτικό νομό όπως η Χίος», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Νομάρχης Πολύδωρος Λαμπρινούδης.   Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της πολυκλινικής ΕΛΕΥΘΩ κ. Αργυρούδης τόνισε ότι ιδιαίτερο βάρος θα υπάρξει ώστε να εξασφαλιστούν οι συνεργασίες με επιστήμονες από διάφορες ειδικότητες που θα δώσουν τη σιγουριά στον ασθενή να παραμείνει στον τόπο του για θεραπεία, δίνοντας μάλιστα σαν παράδειγμα την υποδειγματική Καρδιολογική κλινική που διαθέτει το Σκυλίτσειο Νομαρχιακό νοσοκομείο Χίου 
  Μετά τον καθιερωμένο αγιασμό, που έγινε από το Μητροπολίτη Χίου κ. Διονύσιο και την κοπή της κορδέλας ακολούθησε ξενάγηση στις νέες εγκαταστάσεις, που απαριθμεί 15 δωμάτια και 30 κλίνες.


 

Διαθέτει επίσης υπερσύγχρονα διαγνωστικά και λειτουργικά μηχανήματα, όπως 3 υπέρηχους τρισδιάστατους, ψηφιακό ακτινολογικό- ακτινοδιαγνωστικό, ψηφιακό μαστογράφο, ηλεκτρικά boom υποβοηθούμενου τοκετού, θερμοκοιτίδες τελευταίας τεχνολογίας αλλά και ειδικά εξοπλισμένο ασθενοφόρο για τη μεταφορά επειγόντων περιστατικών.
   Στο αμέσως προσεχές διάστημα θα λειτουργήσουν ορθοπεδικό, αγγειοχειρουργικό, πλαστικής χειρουργικής, ακτινολογικό, μικροβιολογικό καθώς και Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.