Αρχική Νέα Τοπικά Ενωση Ξενοδόχων: Με συγκρατημένη… οργή απαντούν για τη συμμετοχή στη ΔΕΘ

Ενωση Ξενοδόχων: Με συγκρατημένη… οργή απαντούν για τη συμμετοχή στη ΔΕΘ

6


Η ένωση ξενοδόχων Χίου στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. την Πέμπτη 20 Αυγούστου εξέτασε το θέμα της συμμετοχής της Χίου– την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή –  ως τιμώμενου νομού στην Διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης.
Παρ ότι εμείς οι ξενοδόχοι που για να γεμίσουμε τα ξενοδοχεία μας δίνοντας δουλειά σε όλη την αγορά σχεδιάζουμε τη συμμετοχή μας σε εκθέσεις. αρκετούς μήνες έως και ένα χρόνο πριν, αποφασίσαμε να εκπροσωπηθούμε στο περίπτερο της Χίου με απεσταλμένους μας στελέχη, δ/ντες και ιδιοκτήτες ξενοδοχείων, που εναλλάξ θα κρατούσαν παρούσα στην έκθεση την ξενοδοχειακή υποδομή της Χίου – βασικό συστατικό ενός προορισμού – εφόσον βέβαια θα μας διατίθεντο λίγα τετραγωνικά και ένα γραφείο (stand κ.λ.π.)
Δυστυχώς η πραγματικότητα μας προσγείωσε. Σε ερώτημα του προέδρου της ένωσης προς τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου  μας ζητούν 10.000 € για τη συμμετοχή αυτή
Αυτό απεφασίσθη σε συνάντηση διαφόρων κρατικών και ημικρατικών φορέων(νομαρχίας , δήμων , ΤΕΔΚ, επιμελητηρίου κ.λ.π.) παρουσία εκπροσώπου της ΔΕΘ .Η νομαρχία θα καταβάλλει 25.000€ όπως μας ελέχθη και οι δήμοι πολύ λιγότερα χρήματα. Αυτό δεν το θεωρούν υποχρέωσή τους αλλά προσφορά!!!
για την οποία μάλιστα, όλοι εμείς που δίνουμε την καθημερινή μάχη της επιβίωσης των τουριστικών μας επιχειρήσεων , θα έπρεπε να τους χειροκροτούμε άκριτα.
Θα έπρεπε δηλαδή σύμφωνα τη δημοσιοϋπαλληλική αντίληψη της Ν.Α. οι ξενοδόχοι του Δ.Σ. της ένωσης να αφήσουν τις κρίσιμες για την ποιότητα των ,υπηρεσιών προς του πελάτες τους – πρωινές ώρες – τα ξενοδοχεία τους και να παραστούν στις συσκέψεις αυτές.
Σε ποιόν ανήκουν άραγε τα χρήματα που η Ν,.Α. θα δαπανήσει για τη συμμετοχή αυτή. Δεν τα πλήρωσαν με τους φόρους τους οι επαγγελματίες και οι ξενοδόχοι;
Mε ποια λογική άραγε η Ν.Α. κόβει και ράβει εκθέσεις απόντων των ξενοδόχων;
Στη φετινή και την επόμενη πιθανότατα χρονιά οι ξενοδόχοι είναι αυτοί που μείωσαν τις τιμές προκειμένου να έχουν πληρότητα ενισχύοντας την Χίο ως προορισμό και οι πρώτοι που θα έχουν σημαντικότατη μείωση εσόδων.
Μείωση 15% τουλάχιστον σε αφίξεις (26% με επίσημα στοιχεία αφίξεων εξωτερικού) και ακόμα 15% -20% τουλάχιστον λόγω μειώσεως των τιμών και προσφορών.
Για όλα αυτά που συντελούν τα μέγιστα στην συντήρηση της τοπικής οικονομίας αφού μέσω των πελατών και του προσωπικού που απασχολείται στα ξενοδοχεία μας κινείται όλη η αγορά της Χίου, η Ν.Α. μας επιβραβεύει ζητώντας μας να πληρώσουμε το προαναφερόμενο ποσόν που είναι όσες οι συνδρομές των 25 μελών μας σε 4 χρόνια.
Ευχαριστούμε κύριοι αλλά δεν θα πάρουμε. Θα στείλουμε μόνο τα έντυπα μας.
Αξιοποιήστε εσείς το περίπτερο ταξιδεύοντας με τους φόρους που εμείς πληρώσαμε για να κάνετε  δημόσιες σχέσεις  βγάζοντας φωτογραφίες με διάφορους κρατικούς και πολιτικούς παράγοντες ζητώντας για άλλη μια ακόμη φορά από τους επαγγελματίες να ‘’πληρώνουν’’ τη διαμόρφωση του πολιτικού σας  μέλλοντος.
Σας καλούμε για άλλη μια φορά να εγκαταλείψετε τις ξεπερασμένες πρακτικές και να βοηθήσετε έστω την τελευταία στιγμή ώστε η παρουσία της ένωσης ξενοδόχων στην ΔΕΘ να είναι ουσιαστική και αποτελεσματική.

Με συγκρατημένη οργή.


Για το Δ.Σ. της ένωσης Ξενοδόχων


Στ. Βίος                Γ. Ν. Μισετζής
Πρόεδρος               Γεν. Γραμματέας