Αρχική Νέα Αθλητικά 1ος ποδηλατικός γύρος της Αμανής- πρόγραμμα διαδρομής

1ος ποδηλατικός γύρος της Αμανής- πρόγραμμα διαδρομής

15


Με σημείο εκκίνησης τη Βολισσό, πραγματοποιείται την Κυριακή 13/9 και ώρα 09:30 το πρωί ο 1ος ποδηλατικός γύρος της Αμανής, από το ΠΟΔΗΛΑΤΕΙΝ σε συνεργασία με τον σύνδεσμο ΑΜΑΝΗ 19.
Η διαδρομή ξεκινάει από την Βολισσό στις 09:30 π.μ. και έχει ως εξής:
Α) Βολισσός – Λιμνιά
Αγώνας ατομικής χρονομέτρησης 1800 μετρα σπριντ. Ενας- ενας ποδηλάτης εκκινεί από την πλατεία Βολισσού με αντίπαλο το χρονόμετρο. Οι αθλητές με τους 5 καλύτερους χρόνους παίρνουν αντίστοιχα bonus που προσμετρούνται στη γενική κατάταξη.
Β) Λιμνιά-Βολισσος-Ποταμια.
Πρόκειται για το πιο απαιτητικό κομμάτι του αγώνα: 10 χιλιόμετρα ανηφορικής διαδρομής με τερματισμό λίγο μετά την έξοδο του χωριού. Οι αθλητές με τους 5 καλύτερους χρόνους παίρνουν αντίστοιχα bonus που προσμετρούνται στη γενική κατάταξη.
Γ) Ποταμιά-Χάλανδρα-Αφροδίσια-Κουρούνια-Νενητούρια-Αγ. Γάλας-Μελανιός-Τρύπες-Παρπαριά-Πυραμά-Βολισσός.
Πρόκειται για το περιηγητικό, αλλά προαπαιτούμενο για τον τελικό νικητή, κομμάτι της διαδρομής  44 χιλιομέτρων με ποικιλία κλίσεων του δρόμου. Ο τερματισμός γίνεται στη πλατεία Βολισσού όπου και θα πραγματοποιηθούν οι απονομές.
Στη διαδρομή θα υπάρχει υποστήριξη από οχήματα και εθελοντές για το όποιο πρόβλημα προκύψει σε αθλητή ή ποδήλατο. Στον αγώνα θα υπάρχει συνοδεία ασθενοφόρου και περιπολικού οχήματος. Ευχαριστούμε για την βοήθεια τους τον Δήμο Αμανής, την ποδηλατική ομάδα Βασίκλες καθώς και την Ν.Α. Χίου.
Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι τις 9 το πρωί την ημέρα του αγώνα στην πλατεία Βολισσού ή στο τηλέφωνο 6948508646.