Αρχική Νέα Τοπικά Παύλος Καλογεράκης: ευχές για καλή χρονιά

Παύλος Καλογεράκης: ευχές για καλή χρονιά

18

 ΕΥΧΕΣ


      Αγαπητοί γονείς,
Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες,
      Φίλοι συνάδελφοι,      Για την καινούργια σχολική χρονιά που αρχίζει, οι ευχές για υγεία και προκοπή  της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, είναι από καρδιάς, μαζί με τη διαβεβαίωσή μας ότι, όπως και στο παρελθόν, θα πράξομε τα μέγιστα δυνατά προκειμένου να διατηρηθεί το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης στο νομό μας.
      Στους μαθητές και τις μαθήτριές μας ευχόμαστε καλή πρόοδο που σημαίνει ουσιαστικά πάθος για μάθηση. Διάθεση συνεργατικότητας με τους συμμαθητές, συμμετοχή με όρεξη στην καθημερινή σχολική ζωή και συνεχής αναζήτηση της γνώσης που αποτελεί το καλύτερο προσωπικό εφόδιο για το αύριο.
      Στους γονείς, πολλές ευχές για κουράγιο στους κόπους της ανατροφής των παιδιών τους και ψυχική δύναμη για συμβουλευτική υπομονή στις «αναταράξεις» της εφηβείας.
      Στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς που επωμίζονται το βαρύ φορτίο της διατήρησης της άριστης εκπαιδευτικής παράδοσης στο νομό μας, εύχομαι να έχουν καλή υγεία  ώστε απερίσπαστοι μέσα σε ένα άριστο σχολικό περιβάλλον να αποδώσουν στο σημαντικό λειτούργημα της μόρφωσης της νεολαίας μας. Σε μια δημόσια Παιδεία που έχει ανάγκη από τη συμβολή του καθενός μας για το κοινό καλό.   Οι μαθητές μας, εκτός από τη διδασκαλία περιμένουν από εμάς έναν λόγο αγάπης και φροντίδας. Για το περιβάλλον, για την καθαριότητα και την αισθητική του κοινόχρηστου δημόσιου χώρου, για την ανάγκη αποταμίευσης στα δύσκολα χρόνια που έρχονται, για τα πολιτισμικά στοιχεία του τόπου μας που καλλιεργούν σωστό χαρακτήρα και συμπεριφορές. Για τόσα άλλα.
      Το δραστήριο, ανοικτό σχολείο  προς την κοινωνία, με την εφαρμογή καινοτομιών και την αναζήτηση μεθόδων ανάπτυξης της κριτικής σκέψης, είναι το καλύτερο σπουδαστήριο για κοινωνικοποίηση και βιωματική κατάκτηση της γνώσης. Τούτο είναι ο μόνιμος στόχος και η προσδοκία μας.
     
      Καλή χρονιά!
          
            
             Παύλος Καλογεράκης
             Διευθυντής Εκπαίδευσης