Αρχική Νέα Τοπικά Μήλον της έριδος οι θέσεις στάθμευσης για άτομα με αναπηρία

Μήλον της έριδος οι θέσεις στάθμευσης για άτομα με αναπηρία

17


Μια πινακίδα στάθμευσης αυτοκινήτου αναμένεται να μπει μπροστά στο σπίτι του Παντελή Καλόγερου στη Λαγκάδα, ύστερα από απόφαση του τοπικού συμβουλίου και του Δήμου Ομηρούπολης, ώστε να μην ψάχνει για πάρκινγκ σε μεγάλες αποστάσεις.
Όπως ο ίδιος ενημέρωσε, πριν 2 χρόνια η Δημοτική Αρχή ήταν διατεθειμένη να βάλει πινακίδα, αλλά αρνήθηκε σκεπτόμενος ότι δεν είναι ανάγκη να κάνουν κάτι τέτοιο από τη στιγμή που η γειτόνισσα αντέδρασε και μάλιστα όπως συμπλήρωσε έντονα.
Ο Παντελής καταγγέλλει στη «Δ»: «Τα μικροσυμφέροντα, στην περίπτωση αυτή μια θέση πάρκινγκ, βάζουν εμπόδια στη κοινωνική και πολιτική ευαισθησία στις μέρες μας. Όσον αφορά την πολιτική βούληση δεν έχω παράπονο γιατί προθυμοποιήθηκαν να βάλουν τότε, όπως και τώρα την πινακίδα Όσο για την κοινωνική…
Πλέον η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, με τη συμπεριφορά της γειτόνισσας, που εκτός του ότι δεν δείχνει καμία κατανόηση, δεν δείχνει και ούτε τον στοιχειώδη σεβασμό στο πρόσωπο μου».
Αυτή είναι άλλη μια απόδειξη, ύστερα και από ακόμα ένα περιστατικό που είχε συμβεί στον Δήμο Χίου για μια πινακίδα, μεταξύ 2 ατόμων με αναπηρία, πριν περίπου ένα μήνα, για το ότι είναι αδήριτη ανάγκη η δημιουργία που Δημοτικών Επιτροπών ΑΜΕΑ, που θα αναλαμβάνουν, μεταξύ άλλων και τη διευθέτηση τέτοιων θεμάτων. Αλλά όπως είπε χαριτολογώντας κι ο Παντελής …αυτά είναι πολύ ευρωπαϊκά για μας.

της Κλαίρης Κάβουρα

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 17 Σεπτεμβρίου 2009 (dimokratiki.org)