Αρχική Νέα Τοπικά 9ο Πανελλήνιο Αστροφυσικό Συνέδριο- ομιλία Στ. Κριμιζή

9ο Πανελλήνιο Αστροφυσικό Συνέδριο- ομιλία Στ. Κριμιζή

22

 Τις εργασίες του ξεκίνησε χθες Κυριακή 20/9, το 9ο Πανελλήνιο Αστροφυσικό Συνέδριο, στο οποίο κύριος ομιλητής ήταν ο Χιώτης Αστροφυσικός και διακεκριμένος Ακαδημαϊκός Σταμάτης Κριμιζής, που διαπρέπει με το έργο του στη NASA.
Το Συνεδρίο διοργάνωσε το τμήμα Φυσικής, τομέας Αστροφυσικής, Αστρονομίας και Μηχανικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην κεντρική αίθουσα του Μεγάρου της Ακαδημίας Αθηνών (Πανεπιστημίου 28) την Κυριακή στις 7 μ.μ.
Η ομιλία του Βρονταδούση επιστήμονα εντάσσεται στο πλαίσιο του εορτασμού του Παγκόσμιου έτους Αστρονομίας 2009 και έχει τίτλο: «Λαμπροί Δακτύλιοι, Τεράστιες Λίμνες και Πίδακες Πάγου: Η διαστημική αποστολή Cassini-Huygens αποκαλύπτει τα μυστικά του Κρόνου». Η πραγματικά ενδιαφέρουσα ομιλία του Χιώτη Αστροφυσικού περιγράφει μεταξύ άλλων, το σχεδιασμό του διαστημόπλοιου, την τροχιά του στον Κρόνο και τη συνέχιση της αποστολής,μέχρι τη συμπλήρωσή της το 2017.
Το Διαστημόπλοιο Cassini τέθηκε σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη Κρόνο, πριν πέντε περίπου χρόνια, ενώ η κάψουλα Huygens προσεδαφίστηκε στον Τιτάνα, προκειμένου να φωτογραφίσει την επιφάνειά του και να αποστείλει πληροφορίες για το μεγαλύτερο φεγγάρι του Ηλιακού μας συστήματος.
Η αποστολή Cassini-Huygens συνεχίζεται μέχρι σήμερα και παράγει σειρά ανακαλύψεων, τόσο για τον Κρόνο, όσο και για τους δορυφόρους του.
Ο ομιλητής, ο οποίος ηγείται μίας εκ των επιστημονικών ομάδων του διαστημόπλοιου, αναφερθηκε στις σημαντικότερες από αυτές τις ανακαλύψεις.


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜνήμη Μικράς Ασίας από το ΦΑΡΟ
Επόμενο άρθροΤο Ναυτικό Μουσείο Οινουσσών στις Μέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς