Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Κ. Μουσουρούλης: συνατήσεις με τον Πρόεδρο της Νομαρχιακής Επιτροπής Χίου του Τεχνικού...

Κ. Μουσουρούλης: συνατήσεις με τον Πρόεδρο της Νομαρχιακής Επιτροπής Χίου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος

7

 Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2009Δελτίο Τύπου

Ο Κωστής Μουσουρούλης, είχε χθες συνάντηση με τον Πρόεδρο της Νομαρχιακής Επιτροπής Χίου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος – Περιφερειακό Τμήμα  Β.Α. Αιγαίου, τα Μέλη της Διοικούσας και της Νομαρχιακής Επιτροπής Χίου του ΤΕΕ – Π.Τ. Β.Α. Αιγαίου, καθώς και ενδιαφερόμενους Μηχανικούς Μέλη του ΤΕΕ – Π.Τ. Β.Α. Αιγαίου.


Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα ενδιαφέροντος των μηχανικών, όπως ο προγραμματισμός και η πρόοδος σημαντικών δημοσίων έργων στο Νομό, η τόνωση της κατασκευαστικής δραστηριότητας στον ιδιωτικό τομέα και τα ζητήματα των επαγγελματικών δικαιωμάτων των Μηχανικών.


Ο Κωστής Μουσουρούλης παρουσίασε την εμπειρία του στα θέματα αυτά ως Γενικός Γραμματέας  του Υπουργείου Οικονομίας & Οικονομικών, οπότε με αφορμή τη συγχρηματοδότηση όλων των μεγάλων δημοσίων έργων της χώρας, απέκτησε ειδικές γνώσεις στα θέματα δημοσίων έργων και τη σχετική νομοθεσία.


Επίσης, ως Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ανάπτυξης σχεδίασε το Πρόγραμμα ‘Εξοικονόμηση Κατ’Οίκον’ που αναμένεται σύντομα να ενεργοποιηθεί από το Υπουργείο (ενεργειακή αναβάθμιση ιδιωτικών κατοικιών, αντικατάσταση υαλοπινάκων, λεβήτων και καυστήρων, μονώσεων,
κουφωμάτων) για το οποίο η Χίος είναι επιλέξιμη περιοχή και κάλεσε τους μηχανικούς να συνεισφέρουν ενεργά στην ενημέρωση των πολιτών για τις δυνατότητες που δίνονται μέσα από αυτές τις επιδοτήσεις.


Κατά τη συνάντηση προτάθηκε να διοργανωθούν ημερίδες ενημέρωσης των πολιτών από το ΤΕΕ Π.Τ. Β.Α. Αιγαίου για το Πρόγραμμα, στις οποίες ο Κωστής Μουσουρούλης προσφέρθηκε να συμμετέχει επικουρικά.


Η συζήτηση υπήρξε ιδιαίτερα ζωντανή και συμφωνήθηκε τέλος μια νέα συνάντηση, για εις βάθος συζήτηση των θεμάτων που απασχολούν τον κλάδο.


 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚ. Μουσουρούλης: προεκλογικές συναντήσεις
Επόμενο άρθρο9ο Πανελλήνιο Αστροφυσικό Συνέδριο- ομιλία Στ. Κριμιζή