Αρχική Πολιτισμός Εγκαίνια Κέντρου Νεότητας Σιδηρούντας

Εγκαίνια Κέντρου Νεότητας Σιδηρούντας

37

 Το Κέντρο Νεότητας Σιδηρούντας «Σίμος Σπ. Βυζανιάρης» εγκαινιάστηκε το απόγευμα του Σαββάτου 1 Αυγούστου από το Νομάρχη Χίου κ. Πολύδωρο Λαμπρινούδη και τον Δήμαρχο Ομηρούπολης και Πρόεδρος της ΤΕΔΚ κ. Γιάννη Μαλαφή. Πρόκειται για μία ιδέα που ξεκίνησε από τον δραστήριο Εκπολιτιστικό & Μορφωτικό Σύλλογο Σιδηρούντας και υλοποιήθηκε από τη Νομαρχία σε Προγραμματική Σύμβαση με το Δήμο Ομηρούπολης, παραδόθηκε το Σάββατο στα νέα παιδιά της Σιδηρούντας. Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν επίσης ο Αντινομάρχης Χίου κ. Μαρτάκης, νομαρχιακοί σύμβουλοι, δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Ομηρούπολης, καθώς επίσης και πλήθος κόσμου και παιδιά του χωριού.
Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Εκπολιτιστικού & Μορφωτικού Συλλόγου Σιδηρούντας κ. Ανδρέας Τσουρής αναφέρθηκε στην ιστορία του κτιρίου που στεγάζει πλέον το Κέντρο Νεότητας, το οποίο κτίστηκε το 1959 για να στεγάσει τα κοινοτικά πλυντήρια. Σήμερα αποτελεί ένα σύγχρονο στέκι για τη δημιουργική απασχόληση και ψυχαγωγία των νέων του χωριού. Ευχαρίστησε τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου και τον Δήμο Ομηρούπολης για τη συνεργασία στην υλοποίηση του Έργου και έκλεισε λέγοντας ότι είναι αφιερωμένο στο μέλος του Συλλόγου Σίμο Βυζανιάρη που έφυγε νωρίς. Ο πάρεδρος Σιδηρούντας κ. Μανόλης Κατολέων καλωσόρισε τους παριστάμενους και έκανε μία σύντομη αναφορά στην πορεία και τις δράσεις του Συλλόγου.
Ο Δήμαρχος Ομηρούπολης κ. Γιάννης Μαλαφής εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη δημιουργία του Κέντρου που θα το χαρούν τα παιδιά της Σιδηρούντας και τη διάθεσή του να υπάρξει συνέχεια στην καλή συνεργασία με τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο.
Ο Νομάρχης Χίου κ. Πολύδωρος Λαμπρινούδης κατά το σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο ιστορικό της υλοποίησης του έργου, που ξεκίνησε από μία πρωτοβουλία του Συλλόγου και υλοποιήθηκε με Προγραμματική Σύμβαση με το Δήμο Ομηρούπολης. Τόνισε ότι η Ν.Α. Χίου είναι πάντα ανοικτή σε τέτοιου είδους συνεργασίες λέγοντας χαρακτηριστικά «Εδώ είμαστε αν υπάρχουν και άλλα αιτήματα και προτάσεις, να τις εξετάσουμε για να κάνουμε ό,τι καλύτερο για τα χωριά μας». Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Λαμπρινούδης στο πρόβλημα της αποχέτευσης που αντιμετωπίζει η Σιδηρούντα, προτείνοντας την ένταξη και αυτού του οικισμού στο πρόγραμμα τοποθέτησης Μικρών Βιολογικών Καθαρισμών, σε συνεργασία πάντα με τον Δήμο.
Από το Γραφείο Τύπου της Ν.Α. Χίου

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣυναυλία Φαραντούρη- Μητσιά
Επόμενο άρθροΔύο φωτιές την Κυριακή σε Μαστιχοχώρια, Ιωνία