Αρχική Νέα Τοπικά Ν.Α. Χίου: ενημέρωση για τις κεντρικές εκδηλώσεις για την ΄΄Μνήμη του Ελληνισμού...

Ν.Α. Χίου: ενημέρωση για τις κεντρικές εκδηλώσεις για την ΄΄Μνήμη του Ελληνισμού της Μικρασίας”

9

 Δελτίο Τύπου Με την απαιτούμενη λαμπρότητα και σε έντονα συγκινησιακό κλίμα πραγματοποιήθηκαν οι κεντρικές εκδηλώσεις για την ΄΄Μνήμη του Ελληνισμού της Μικρασίας΄΄ από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου, τον Μορφωτικό Σύνδεσμο Βαρβασίου-Βιβλιοθήκη  ΄΄Ο Φάρος΄΄ και τον Δήμου Χίου.
     Σύσσωμες σχεδόν οι πολιτικές, στρατιωτικές και δικαστικές αρχές καθώς και πλήθος κόσμου, παρακολούθησαν την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεεξάρχοντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ.κ. Διονυσίου, στον Άγιο Χαράλαμπο Βαρβασίου.
 Στην επίκαιρη επετειακή ομιλία του ο δημοσιογράφος κ. Δημήτρης Λαϊνάς αναφέρθηκε στα γεγονότα του τραγικού Αυγούστου και Σεπτεμβρίου το 1922 στη Μ. Ασία τους χιλιάδες Έλληνες και  Ιεράρχες  της Ορθοδοξίας θύματα της Μικρασιατικής καταστροφής για τους οποίους αιτήθηκε από τον Σεβασμιώτατο στο τέλος της ομιλίας του να ΄΄Δεηθεί για την αιώνια ανάπαυση των αγίων και μακαρίων ψυχών τους΄΄
 Ακολούθησε τρισάγιο στο χώρο του Ηρώου της Μικρασιατικής Μνήμης και πομπή από τον Άγιο Χαράλαμπο στην προτομή του στρατηγού Νικολάου Πλαστήρα, όπου κατατέθηκαν στεφάνια και στη συνέχεια στο λιμάνι για την ρίψη του Στεφάνου Μνήμης.
 Την πομπή συνόδευαν οι Ιερές  ιστορικές εικόνες του Αγίου Χαράλαμπους και Ευαγγελιστρίας από τον Τσεσμέ, της Αγίας Παρασκευής από την Ερυθαρία και τον Αγ. Ελευθερίο από την Σμύρνη, που διέθεσαν ευγενικά οι  ενορίες του Αγίου Νικολάου και του Φρουρίου Χίου.
 Την πομπή συνόδευαν επίσης μαθητές και μαθήτριες από Δημοτικά Σχολεία Μέλη του ΄΄Φάρου Βαρβασίου΄΄ με μικρασιατικές φορεσιές, Μέλη του Ερυθρού Σταυρού καθώς και άγημα του Στρατού.
 Σημειωτέον ότι με πρωτοβουλία του Νομάρχη έχει ζητηθεί από τα Μικρασιατικά Σωματεία της περιοχής μας να οργανωθεί μια μεγάλη Έκθεση κειμηλίων που διαθέτουν στην συλλογή τους από τις αλησμόνητες πατρίδες, στο 1ο Γυμνάσιο Χίου, με ανάλογες παράλληλες εκδηλώσεις.                                                         Από το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΦιλοζωϊκός Σύλλογος για φόλες σε 3 ΜΥΛΟΥΣ
Επόμενο άρθροΤηλεοπτική εμφάνιση Κ. Μουσουρούλη σε Alter και ΑΝΤ1