Αρχική Μαστίχα Γ. Κοσμίδης, για το μνημόνιο συνεργασίας για το Μουσείο Μαστίχας

Γ. Κοσμίδης, για το μνημόνιο συνεργασίας για το Μουσείο Μαστίχας

13

 Ο Βουλευτής Χίου της Ν.Δ. κ. Ιωάννης Κοσμίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση, με αφορμή την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας για την ίδρυση «Μουσείου Μαστίχας» στη Χίο:
     Το μνημόνιο συνεργασίας που υπεγράφη από τον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, τον Πρόεδρο της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου, και την Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς, σηματοδοτεί τη βούληση της Πολιτείας για τη δρομολόγηση των διαδικασιών που θα οδηγήσουν στην ένταξη του έργου στα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα του τομέα Τουρισμού του ΕΣΠΑ.
     Αισθάνομαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος, διότι αφ’ ενός μεν δρομολογήθηκε η ένταξη του έργου σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα που διαχειρίζεται το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, αφ’ ετέρου δε τηρήθηκε η σχετική δέσμευση του Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Κων. Μαρκόπουλου.
     Θεωρούμε ότι η υπογραφή του μνημονίου αποτελεί μία εξαιρετικά θετική εξέλιξη που δίνει τη δυνατότητα να ολοκληρωθούν τα έργα του αναπτυξιακού προγράμματος της Χίου που αφορούν την ανάδειξη και προβολή της μαστίχας, ως μοναδικού και προστατευόμενου προϊόντος.
    
Από το Γραφείο Τύπου
του Βουλευτή Χίου Ιωάννη Κοσμίδη
    

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΦιλοζωϊκός Σύλλογος για φόλες σε 3 ΜΥΛΟΥΣ
Επόμενο άρθροΤηλεοπτική εμφάνιση Κ. Μουσουρούλη σε Alter και ΑΝΤ1