Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος K. Τριαντάφυλλος σε ΙΚΑ και ΕΜΧ

K. Τριαντάφυλλος σε ΙΚΑ και ΕΜΧ

6

 

 

Τον Οίκο Ναύτου και το ΙΚΑ επισκέφθηκε χθες το πρωί ο Κώστας Τριαντάφυλλος. Εκεί είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει συναντήσεις με το διοικητικό προσωπικό, τους υπαλλήλους, αλλά και τους επισκέπτες-ασφαλισμένους των ταμείων. Μέσα από την εποικοδομητική συζήτηση, που διεξήχθη, αναδείχθηκε η υφιστάμενη κατάσταση των δύο από τα μεγαλύτερα ταμεία της χώρας μας, που εξυπηρετούν καθημερινά χιλιάδες ασφαλισμένους, οι ελλείψεις και τα προβλήματα, που υπάρχουν και απαιτούν λύση.
«Μείζον θέμα της αυριανής Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ αποτελεί η εξυγίανση των ασφαλιστικών ταμείων και οργανισμών, η λειτουργία των οποίων δε μπορεί να στηρίζεται σε προσωρινές συμβάσεις εργαζομένων μέσω προγραμμάτων «stage», όπως συμβαίνει κατ’ εξοχήν στη Χίο, χωρίς ασφάλιση και με εξευτελιστικούς μισθούς.
Στην προσπάθεια απαιτείται ένας ελεγκτικός μηχανισμός
Η κοινωνική ασφάλιση αποτελεί δηµόσιο κοινωνικό αγαθό. Η Πολιτεία είναι υποχρεωμένη απέναντι στον κάθε πολίτη ξεχωριστά να του το εξασφαλίζει. Όχι… «χατιρικώς», αλλά επειδή το δικαιούται.
Αρχή αδιαπραγμάτευτη για το ΠΑΣΟΚ είναι ότι ο αναδιανεμητικός, καθολικός και δημόσιος χαρακτήρας του ασφαλιστικού συστήματος αποτελούν τις σταθερές του. Τη βιωσιμότητα και την επάρκειά του την εγγυάται το κράτος. Ο εκσυγχρονισμός της λειτουργίας των ασφαλιστικών ταμείων, η εμπέδωση κλίματος ασφάλειας και σιγουριάς στους πολίτες για το παρόν και το μέλλον του συστήματος, η δημιουργία ενός νέου αποθεματικού που θα διασφαλίζει τις επόμενες γενιές, η αξιοποίηση των πόρων τους και η αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόµενων υπηρεσιών, η βελτίωση των συντάξεων και των άλλων παροχών, όχι µόνο στο επίπεδο των χαµηλοσυνταξιούχων αλλά και στις μεσαίου επιπέδου συντάξεις, καθώς και η ενίσχυση της ανταποδοτικής σχέσης εισφορών- παροχών είναι ο στόχος, που έχουμε θέσει για τις 5 του Οκτώβρη. Από την άλλη μεριά δεν είναι δυνατόν σήμερα να υφίστανται οι πολίτες την ταλαιπωρία στην ουρά, λόγω γραφειοκρατίας. Το Δημόσιο και το Κράτος πρέπει να βρίσκεται στην υπηρεσία του πολίτη και οι πολίτες στην καθημερινή συναλλαγή τους με το Δημόσιο να αισθάνονται ότι τα χρήματα τους (που έχουν καταβάλει είτε ως φόρους είτε ως ασφάλιστρα) πιάνουν τόπο. Αυτή η μεγάλη αλλαγή προϋποθέτει τη συμμετοχή όλων μας. Από τις 5 Οκτώβρη ξεκινάμε μία μεγάλη πορεία με συστηματική δουλειά και αποτελεσματική διεκδίκηση», δήλωσε μετά την επίσκεψή του στα ταμεία ο Κώστας Τριαντάφυλλος.
Ακολούθως, ο Κώστας Τριαντάφυλλος επισκέφθηκε την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών. Με αφορμή τις επαφές, που πραγματοποίησε εκεί τόσο με τον πρόεδρο, Κ. Γανιάρη, όσο και με τους εργαζομένους, ο υποψήφιος βουλευτής δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για το καλό κλίμα συνεργασίας της επιχείρησης. «Η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών αποτελεί έναν από τους ελάχιστους πετυχημένους συνεταιρισμούς σε όλη την Ελλάδα. Κι αυτό γιατί έχει καταφέρει να συγκεράσει τη λαϊκή βάση και το συνεταιριστικό κίνημα με την επιτυχημένη οργάνωση, προώθηση και μάρκετινγκ των προϊόντων της και μάλιστα όχι μόνο στη διεθνή αγορά, προωθώντας το μοναδικό χιώτικο προϊόν και προβάλλοντας παράλληλα το νησί μας σε όλη της υφήλιο. Τώρα με την κατασκευή του Μουσείου Μαστίχας, το μοναδικό προϊόν μπορεί και πρέπει να βοηθήσει και στην τουριστική προσέλευση στο νησί μας», υπογράμμισε ο Κώστας Τριαντάφυλλος.

Διαφήμιση