Αρχική Πολιτισμός Βραβεύτηκε στη Χίο ο π. Αντώνιος Παπανικολάου

Βραβεύτηκε στη Χίο ο π. Αντώνιος Παπανικολάου

14

Μηνύματα εθελοντισμού, μηνύματα ελπίδας έστειλε ο πατέρας Αντώνιος Παπανικολάου την Τέταρτη το βράδυ από το Ομήρειο όπου πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Χίου η εκδήλωση βράβευσης για την εθελοντική του προσφορά και ανιδιοτέλεια.
Από τα χείλη του κρεμάμενο το πολυπληθές κοινό, άκουγε το πως ξεκίνησε τούτο το ανεκτίμητο έργο ζωής για τον ίδιο και τους προστατευόμενους του. Από το παράθυρό του έβλεπε παιδιά εγκαταλειμμένα, μπλεγμένα στα ναρκωτικά και την εξαθλίωση και άρχισε να αναρωτιέται πώς μπορεί να βοηθήσει. Έτσι προέκυψε η Κιβωτός του Κόσμου, που δραστηριοποιείται εδώ και 11 χρόνια στην στήριξη της μητέρας και στην μέριμνα του παιδιού που βρίσκεται σε ανάγκη ή και κίνδυνο, η οποία όπως ανέφερε ο ίδιος δεν δημιουργήθηκε βάση σχεδίου, αλλά ήταν μια αντίδραση απέναντι στην αδιαφορία.
Το πρώτο πράγμα που προσπάθησε να δώσει στα παιδιά πριν η Κιβωτός αρχίσει να σχηματοποιείται ήταν όπως είπε ένας λόγος αγάπης, πνευματικός λόγος, ο λόγος του θεού, που ξεδιψάει τον άνθρωπο που είναι κουρασμένος, θυμωμένος. νιώθει πίκρα γιατί οι δικοί του άνθρωποι δεν είναι δίπλα του.
« Μάθαμε στα παιδιά να αγωνίζονται να παλεύουν. Να μην γίνονται θύματα της κοινωνίας, να μην ρίχνουν την ευθύνη για την αποτυχία τους σε κανέναν εξωτερικά. Αλλά να αγωνίζονται με δύναμη με ανδρεία Αν αποτυγχάνουν είναι κι αυτό μέσα στο πρόγραμμα και η ζωή μας έχει συνήθως δυσκολίες. Τα καλά πράγματα έρχονται όταν θα παλέψουμε και επιμείνουμε σε αυτό που πιστεύουμε », συμπλήρωσε, τονίζοντας ότι για να μπορέσουν να βοηθήσουν κάποιον, πρέπει να ο ίδιος να το θέλει.
200 εθελοντές δίπλα σε αυτούς που έχουν ανάγκη
Όπως είπε ο πατέρας Αντώνιος, μια μεγάλη ομάδα εθελοντών πάνω από 200 άτομα, χωριστά οι γιατροί, δικηγόροι, εξωτερικοί συνεργάτες διαφόρων ειδικοτήτων στηρίζουν τον πληθυσμό που θεωρείται παρείσακτος. Προσφάτως μάλιστα εγκαινιάστηκε και ο ξενώνας για τις κακοποιημένες μητέρες, ένας χώρος που δημιουργήθηκε για την υποστήριξη αστέγων μητέρων με τα παιδιά τους. «320 οικογένειες 1200 άτομα που περιμένουν από εμάς το φαγητό, την ένδυση, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ενώ στόχο μας αποτελεί επίσης να ενώσουμε αυτόν τον κόσμο με τον κοινωνικό ιστό», κατέληξε.
 

της Κλαίρης Κάβουρα, ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔιεθνής Αμνηστία: Σκανδαλώδης παύση της έρευνας για την υπόθεση της Κωνσταντίνας Κούνεβα
Επόμενο άρθροΣυνέντευξη τύπου από τους ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΜΗΡΟΥΠΟΛΗΣ, 3/7