Αρχική Νέα Τοπικά Εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών (26 Σεπτεμβρίου)

Εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών (26 Σεπτεμβρίου)

8

 Η Επιτροπή τίμησε την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών (26 Σεπτεμβρίου) με εκδηλώσεις που διαρκούν περίπου μία εβδομάδα, με επίκεντρο το συνέδριο με θέμα την εκμάθηση ξένων γλωσσών σε νεαρή ηλικία.


Εγκαινιάστηκε επίσης, η επιχειρηματική πλατφόρμα για την πολυγλωσσία (Business Platform on Multilingualism), προβλήθηκε για πρώτη φορά το βίντεο «Interpr?ter pour l’Europe» (Διερμηνεία για την Ευρώπη) με θέμα «Είναι τα γαλλικά σπάνια γλώσσα;», διοργανώθηκε σεμινάριο με τίτλο «Πώς μπορεί η τεχνολογία να βοηθήσει τους μεταφραστές» και πραγματοποιήθηκε συζήτηση σε πάνελ με θέμα την πολυγλωσσία. Διοργανώθηκαν, ακόμη,  στις Βρυξέλλες πολύγλωσσες δραστηριότητες οι οποίες απευθύνονταν κυρίως στα παιδιά.
Στις Βρυξέλλες, στις 24-25 Σεπτεμβρίου, διοργανώθηκε συνέδριο με θέμα την εκμάθηση γλωσσών σε νεαρή ηλικία, στην οποία συμμετείχε ως ομιλητής ο επίτροπος κ.Orban. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε την εκστρατεία με τίτλο «Piccolingo», η οποία απευθύνεται στους γονείς παιδιών ηλικίας μεταξύ δύο και έξι ετών, τονίζοντας τα δυνητικά οφέλη της εκμάθησης γλωσσών για τα παιδιά και τους τρόπους με τους οποίους οι γονείς μπορούν να βρουν πληροφορίες και υποστήριξη.
Κράτη μέλη: Διοργανώνονται γλωσσικές δραστηριότητες από τις αντιπροσωπείες της Επιτροπής σε διάφορα κράτη μέλη της ΕΕ http://ec.europa.eu/represent_en.htm

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠροεκλογική συγκέντρωση Κασσιώτου- Φαφαλιού
Επόμενο άρθροΚεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ, 30/9