Αρχική Νέα Τοπικά Φιλοζωϊκός Σύλλογος Χίου: Να ποιοί παρατάνε τους σκύλους…

Φιλοζωϊκός Σύλλογος Χίου: Να ποιοί παρατάνε τους σκύλους…

22

  Την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009 το απόγευμα άγνωστος άνδρας, κάτοχος του υπ. αριθ. ΜΟ 4..4 ΙΧ αυτοκινήτου, προσπάθησε να εγκαταλείψει σκύλο ράτσας ντόμπερμαν στην περιοχή των Τριών Μύλων στη Χίο. Το περιστατικό είδε ο Κύριος Δημήτριος Φλάμος, πατέρας μέλους του Δ.Σ. του Φιλοζωικού Συλλόγου Χίου, ο οποίος μίλησε μαζί του και τον ανάγκασε να πάρει το σκύλο και να φύγει.Ο άγνωστος είπε στον Κύριο Δ. Φλάμο πως είχε αγανακτήσει με το σκύλο διότι ήταν επιθετικός.
   Από την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου ο Φιλοζωικός Σύλλογος και ο Δήμος Χίου δέχονται διαμαρτυρίες για εγκαταλειμμένο σκύλο ράτσας ντόμπερμαν στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής Καστέλου της Χίου, ο οποίος επιτίθεται σε ανθρώπους.
   Τι θα γινόταν σε οποιαδήποτε ευνομούμενη χώρα; Η Πυροσβεστική σε συνεργασία με το Δήμο και το ζωοφιλικό σωματείο θα περισυνέλλεγαν το σκύλο. Η Αστυνομία θα έβρισκε τον κάτοχο του ΙΧ, θα ερευνούσε εάν και έως πότε είχε ντόμπερμαν και θα έφερνε σε αντιπαράθεση τον φερόμενο ως δράστη με το σκύλο για να διαπιστωθεί εάν γνωρίζονται. Η Εισαγγελία θα φρόντιζε ώστε άμεσα να τιμωρηθεί ο δράστης όπως προβλέπεται από την Εθνική Νομοθεσία. Τέλος, κτηνίατρος της Νομαρχίας, εκπρόσωποι του Δήμου και του σωματείου θα αποφάσιζαν για το μέλλον του ζώου.
   Επειδή όμως είμαστε στην Ελλάδα και βαρεθήκαμε να τρέχουμε από δημόσια υπηρεσία σε δημόσια υπηρεσία και να μην γίνεται τίποτα δημοσιεύουμε τα γεγονότα στο μόνο σύμμαχο των μη κερδοσκοπικών σωματείων και του πολίτη γενικότερα: τον Τύπο. Ευελπιστούμε πως κάποιος δημόσιος λειτουργός θα αναλάβει τις ευθύνες του και θα ερευνήσει την υπόθεση της εγκατάλειψης του επιθετικού σκύλου. Καθήκον δε της κοινωνίας είναι να συνετίσει το δράστη ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια περιστατικά. Δεν φταίνε οι σκύλοι που περιφέρονται στην πόλη, λερώνουν και ενοχλούν καμιά φορά. Φταίνε οι άνθρωποι που τους εγκαταλείπουν. 


Μετά τιμής


Βασίλης Αγιαννίδης


Πρόεδρος Φιλοζωικός Συλλόγου Χίου

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑνακοίνωση ΚΚΕ: Τα 15 ψέματα του ΠΑΣΟΚ
Επόμενο άρθροΟ ΣΥΡΙΖΑ για τους ΝΕΟΥΣ