Αρχική Απόψεις Aρθρα Παντελής Θαλασσινός, δήλωση για τις εκλογές: διεκδικούμε, άρα παλεύουμε

Παντελής Θαλασσινός, δήλωση για τις εκλογές: διεκδικούμε, άρα παλεύουμε

9

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΕ ΧΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ


Ο γνωστός Χιώτης τραγουδοποιός και ποιοτικός καλλιτέχνης Παντελής Θαλασσινός δήλωσε τα ακόλουθα στο Ριζοσπάστη:


Διεκδικούμε, άρα παλεύουμε. Και χρησιμοποιώ αυτό το ρήμα γιατί τίποτα δεν μας χαρίζεται, χωρίς να το κερδίσουμε. Σαν ψηφοφόρος του ΚΚΕ νιώθω ότι δεν έχει καμία διαφορά το ποσοστό μας, αν ο κατώτερος μισθός αυξηθεί στα 1.200 ή 1.500 ευρώ. Αντίθετα θα πανηγυρίσουμε στους δρόμους. Εκεί που παλεύουμε…
Σέρνουν τον κόσμο σε εκλογές, με εκλογικό σύστημα κομμένο και ραμμένο στα κόμματα εξουσίας, άδικο έως και φασιστικό, μόνο και μόνο για να συνεχίσουν την αλαζονική πορεία τους προς την εξυπηρέτηση των ολίγων.
Η ενισχυμένη αναλογική, είναι το όπλο τους, να αποφασίζουν μόνοι τους, έχοντας πλειοψηφία σε βουλευτές ακόμα και με ποσοστό 36% – 37%, χωρίς να έχουν πλειοψηφία στον κόσμο. Ψηφίζουν ότι πετάει ο γάιδαρος. Αν δηλαδή, ένας βουλευτής μικρού κόμματος χρειάζεται 10.000 ψήφους, ο ανάλογος των δύο πρώτων κομμάτων, χρειάζεται ακριβώς τους μισούς.
Να αλλάξει λοιπόν άμεσα το εκλογικό σύστημα, η διακυβέρνηση της χώρας, και πολλά άλλα, στο πλουτοκρατικό αυτό σύστημα, που το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, ονομάζουν Δημοκρατία. Θέλουμε αποκατάσταση της Δημοκρατίας, και των θεσμών της, και ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, αλλιώς ας της αλλάξουν όνομα. Πρώτα γι’ αυτό πρέπει να παλέψουμε, κι όχι για το ποιος θα βγει πρώτος σ’ ένα σάπιο πρωτάθλημα.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑγωνιστική Πρωτοβουλία Δ. Ομηρούπολης: για την ποιότητα του νερού στο Βροντάδο- σταματήστε το δικομματικό… σκυλοκαβγά
Επόμενο άρθροΠαρέμβαση εισαγγελέα στην GA Ferries