Αρχική Απόψεις Aρθρα Βαγγέλης Μελιτζάνης- Δήμαρχος Καρδαμύλων: ανοικτή επιστολή στους ναυτικούς μας

Βαγγέλης Μελιτζάνης- Δήμαρχος Καρδαμύλων: ανοικτή επιστολή στους ναυτικούς μας

37

 29 – 9 -2009


ΑΝΟΙΧΤΗ  ΕΠΙΣΤΟΛΗ 
 ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ – ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ Τ.Ε.Δ.Κ. ΧΙΟΥ
  ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ  ΜΙΧ.  ΜΕΛΙΤΖΑΝΗ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ


  Θεωρώ υποχρέωση μου ως Δήμαρχος Καρδαμύλων του ναυτικότερου Δήμου της Χώρας μας να επισημάνω τα σημαντικά βήματα προόδου και τις βελτιωμένες παροχές  που απολαμβάνουν ήδη οι  12 χιλιάδες συμπολίτες μας με την αναβάθμιση των παρεχόμενων από το ταμείο τους υπηρεσιών.


Ενδεικτικά αναφέρω:


* Το 2004 ο Οίκος Ναύτου  είχε χρέη  που ξεπερνούσαν τα 115 εκ. €.  Τα  χρέη αυτά όχι μόνο καλύφθηκαν  αλλά σήμερα έχει  πλεόνασμα πάνω από  94 εκ. € στα ταμεία του.
* Διπλασιάστηκαν οι παροχές προς τους ασφαλισμένους από 117 εκ. € το 2004 σε 217 εκ. € το 2008.
* Εκσυγχρονίστηκε πλήρως με την χρήση νέων τεχνολογιών, αξιοποιώντας αποτελεσματικά τις δυνατότητες των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και της Κοινωνίας της Πληροφορίας.


Ειδικότερα για τον Οίκο Ναύτου Χίου :


* Διπλασιάστηκαν την τελευταία 4ετία οι παροχές προς τους Χιώτες ασφαλισμένους ( 5,5 εκ € το 2004, τον Αύγουστο του 2009 το ποσό ανερχόταν στα 8,2 εκ € και μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται να  φτάσει στα 12 εκ €!).
* Ανακαινίσθηκε και εξοπλίστηκε το κτίριο (συνολικό κόστος 180.000,00 €).
* Εκσυγχρονίσθηκε το παράρτημα της Χίου με Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα και αυξήθηκε το στελεχιακό δυναμικό αλλά και ο αριθμός των συμβεβλημένων γιατρών.


          Δεν ισχυριζόμαστε ότι επιλυθήκαν όλα τα προβλήματα, έχουν όμως τεθεί – κατά κοινή ομολογία – οι βάσεις για τη δημιουργία ενός ταμείου   πρότυπου που εξασφαλίζει ουσιαστική κοινωνική προστασία για τον ασφαλισμένο και την οικογένεια του. Γιατί ο άνθρωπος της θάλασσας αξίζει να έχει καλή ποιότητα ζωής, να νιώθει ασφάλεια, να ξέρει πως μπορεί να αντιμετωπίσει  την ώρα της ανάγκης για τον ίδιο, τη γυναίκα του, τα παιδιά του παροχές που δεν είχε στο παρελθόν και αυτή η αίσθηση είναι η καλύτερη  ανταμοιβή του για τα σκληρά χρόνια που πέρασε μέσα στις θάλασσες.
      


          Ο Πρόεδρος και συμπολίτη μας  Θανάσης   Βαρίνος, ναυτικός και ο ίδιος πέτυχε να δημιουργήσει έναν  Οίκο Ναύτου  ισχυρό και αξιόπιστο, προσδίδοντας αξία και αντίκρισμα στην εισφορά  από τους κόπους του ναυτεργάτη για το Ταμείο του. 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚ. Μουσουρούλης, επίσκεψη σε Βροντάδο- Ψαρά
Επόμενο άρθροΣύλληψη 2 νεαρών για κατοχή- χρήση ηρωϊνής, μεθαδόνης