Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Μαρία Παναγιωτοπούλου-Κασσιώτου: Για τα προβλήματα των ΑΜΕΑ

Μαρία Παναγιωτοπούλου-Κασσιώτου: Για τα προβλήματα των ΑΜΕΑ

13

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
      «Η Πολιτεία οφείλει να ενδιαφερθεί σοβαρά και με ειλικρίνεια για τα προβλήματα των ατόμων με ειδικές ανάγκες». Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή της η τ. Ευρωβουλευτής και υποψήφια Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Παναγιωτοπούλου-Κασσιώτου, μετά την επίσκεψή της στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης των ΑΜΕΑ Χίου. Η κ. Κασσιώτου θεωρεί πολύ θετική τη δημιουργία σε κάθε πόλη ή μεγάλη κοινότητα παρόμοιων κέντρων, καθώς και τον εμπλουτισμό τους με σύγχρονα μέσα.
      Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των ΑΜΕΑ τονίζει πως είναι απαραίτητος ο συντονισμός δράσεων, όχι μόνο από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αλλά και από κάθε Υπουργείο, καθώς και η συνεργασία τους με την τοπική αυτοδιοίκηση.
      Υπενθυμίζεται ότι η κ. Κασσιώτου, ως Ευρωβουλευτής, είχε θέσει ως άμεσο στόχο της την υποστήριξη των ατόμων με ειδικές ανάγκες, προωθώντας πολλές σχετικές προτάσεις στο Ευρωκοινοβούλιο.
      «Η Νέα Δημοκρατία, αν και πήρε πολλά θετικά μέτρα μέχρι σήμερα, οφείλει ως νέα κυβέρνηση, να κάνει ακόμα περισσότερα στον τομέα αυτό. Πάντως, είμαι διατεθειμένη – από όποια θέση και αν βρίσκομαι – να αγωνιστώ για μια ίση μεταχείριση των ΑΜΕΑ, πολλά προβλήματα των οποίων δημιουργεί η ίδια μας η κοινωνία, εμείς. Ο σεβασμός των στοιχειωδών δικαιωμάτων τους από όλους μας είναι ο καθρέπτης του πολιτισμού μας», καταλήγει η κ. Κασσιώτου.
     
     

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚ. Μουσουρούλης, επίσκεψη σε Βροντάδο- Ψαρά
Επόμενο άρθροΣύλληψη 2 νεαρών για κατοχή- χρήση ηρωϊνής, μεθαδόνης