Αρχική Πολιτισμός Πνευματικό Μνημόσυνο για τον π. Δ. Τζούμα

Πνευματικό Μνημόσυνο για τον π. Δ. Τζούμα

12«Οι πιο ευχάριστες, οι πιο ευτυχισμένες στιγμές, στη ζωή κάθε ανθρώπου είναι εκείνες της επικοινωνίας του, κυρίως δια της προσευχής, με τον Κύριον. Όταν τον αισθάνεται κοντά του, αισθάνεται εν πνεύματι την παρουσία του, τη ζεστασιά, την πνοή του.»
Τάδε έφη Δημήτριος Τζούμας, στο βιβλίο του «Ιησούς Χριστός ο καλύτερος φίλος μας». Ο μακαριστός Πρωτοπρεσβύτερος και τέως Αεροπαγίτης, τιμάται στη γενέτειρα του, με εκκλησιαστικό και Πνευματικό Μνημόσυνο τελούμενο από τη «Χριστιανική Ομάδα Αγάπης» από8- 11 Οκτωβρίου στη Χίο.
Εναρκτήρια ημέρα του προσκυνήματος η σημερινή, κατά την οποία οι συμμετέχοντες της δικαστικής Χριστιανικής Ομάδας θα πραγματοποιήσουν επισκέψεις σε μοναστήρια της Χίου, στον Ανάβατο, και στη Σκήτη των Αγίων Πατέρων. Με περιηγήσεις θα συνεχιστεί και η επόμενη ημέρα, περιλαμβάνοντας επισκέψεις στη μονή Μουνδών αλλά και στην Αγία Μαρκέλλα.
Το Πνευματικό Μνημόσυνο πρόκειται να κορυφωθεί το Σάββατο στο Ομήρειο ΠΚΔΧ όπου με τη συμμετοχή του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ.κ. Διονύσιο θα προβληθεί απόσπασμα από την ομιλία του π. Δημητρίου στο Ομήρειο εν έτει 2004 ενώ θα πραγματοποιηθούν και ομιλίες.
Οι χιώτες ομιλητές είναι: Ο κ. Γιάννης Καράλης, πρόεδρος Φιλοτεχνικού,
οι κύριοι Γεώργιος Χειλάς και Ευάγγελος Ζύμαρης, εκπαιδευτικοί/ συγγραφείς, ενώ από τη Χριστιανική Ομάδα Αγάπης Δικαστικών Λειτουργών»:Ο κ. Εμμανουήλ Αεροπαγίτης, ο κ. Δημήτριος Λινός, Εισαγγελέας Αρείου Πάγου καθώς και ο κ. Βασίλειος Κλέντος, καθηγητής φιλόλογος.

Ποιος ήταν ο Δημήτριος Τζούμας
Ο Δημήτριος Τζούμας γεννήθηκε στη Χίο την 1η Ιουλίου του 1924.
Ο πατέρας του είχε καταγωγή από την Αγία Παρασκευή της Μικράς Ασίας και η μητέρα του από την Χίο.
Πέρασε τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια στη Χίο, όπου τελείωσε το Γυμνάσιο. Στη συνέχεια σπούδασε στη Νομική Σχολή Αθηνών.
Το 1954 διορίσθηκε ως Δικαστικός Πάρεδρος στο Πρωτοδικείο Πειραιώς.
Υπηρέτησε τη Δικαιοσύνη επί 40 χρόνια, εκ των οποίων τα δέκα τελευταία στον Άρειο Πάγο.
Συνταξιοδοτήθηκε το 1991 με το βαθμό του Αρεοπαγίτη. Το 1997 χειροτονήθηκε διάκονος και εν συνεχεία ιερέας από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.κ. Μελέτιο. Ενώ ήταν ακόμη Δικαστικός Λειτουργός, πριν τριάντα περίπου χρόνια, ίδρυσε την άτυπη «Ομάδα Αγάπης Δικαστικών», μέσα από την οποία ανέπτυξε πολύ μεγάλη ιεραποστολική και φιλανθρωπική δράση, με ιδιαίτερη μέριμνα για τους φυλακισμένους στον χώρο των φυλακών Κορυδαλλού, όπου εξομολογούσε και τελούσε Θείες Λειτουργίες μέχρι τις τελευταίες μέρες της ζωής του.
Αναπαύθηκε στις 17-11-2008».

 

της Άννας Πιτροπάκη, ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 8/10/2009 (DIMOKRATIKI.ORG) 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜπάσκετ: πρωτάθλημα παίδων, 1η αγωνιστική
Επόμενο άρθροΠυργί: Πυρκαγιά σε ΙΧ