Αρχική Νέα Τοπικά Αρχαιολογία για Ιστορική & Φυσική διαδρομή «Φα-Λιθί»

Αρχαιολογία για Ιστορική & Φυσική διαδρομή «Φα-Λιθί»

4


 

 Έγκριση για την οριστική μελέτη ανάδειξης της Ιστορικής και Φυσικής διαδρομής «Φα- Λιθί» ζητά η Νομαρχία Χίου από την 3η Ε.Β.Α. Τα βήματα που θα ακολουθηθούν θα είναι συγκεκριμένα, σύμφωνα με προηγούμενες υποδείξει της υπηρεσίας -και στοχεύουν στο να διασφαλίσουν ότι οι παρεμβάσεις δεν θα αλλοιώσουν το τοπίο.
-Η ανακατασκευή των ξερολιθιών θα γίνει από τις υπάρχουσες πέτρες. Όπου και αν χρειαστεί να γίνει προμήθεια, εφόσον το υλικό δεν φτάνει, τότε οι πέτρες πρέπει να είναι ίδιας προέλευσης, ποιότητας και χρώματος. Οι πέτρες θα υποστούν πριν να τοποθετηθούν την ίδια κατεργασία, όπως και αυτοί που υπάρχουν ήδη.
-Εξασφαλίζεται ότι μόνο η μια πλευρά της ξερολιθιάς θα είναι ορατή και ότι θα ληφθεί μέριμνα το αρμολόγημα να γίνει σε βάθος τέτοιο και ασβεστοκονίαμα να μην είναι ορατό, ώστε το τρόπος κτισίματος να είναι παρόμοιος με την υπάρχουσα ξερολιθιά.
-Στη διάρκεια των εργασιών θα δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο να μη θιγούν οι λίθινες κατασκευές για την απορροή ομβρίων, που σώζονται σε διάφορα σημεία της διαδρομής.
-Οι εργασίες θα γίνουν χειρωνακτικά και θα χρησιμοποιηθούν ελαφρά μηχανικά μέσα, και μόνο για την περίπτωση της εργασίας ομαλοποίησης.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣυνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής
Επόμενο άρθροΠνευματικό Μνημόσυνο για τον π. Δ. Τζούμα