Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ Μ-Λ ΚΚΕ: σχετικά με την αναστολή έναρξης της πρόσθετης διδακτικής...

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ Μ-Λ ΚΚΕ: σχετικά με την αναστολή έναρξης της πρόσθετης διδακτικής στήριξης

8

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ Μ-Λ ΚΚΕ

 

 Ένα  μήνα μετά την έναρξη του σχολικού έτους και κανένα πρόγραμμα Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης δεν λειτουργεί.

Η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΠΘ άργησε να εκδώσει την εγκύκλιο πρόσληψης εκπαιδευτικών για ΠΔΣ, με αποτέλεσμα οι εκπαιδευτικοί να κληθούν να κάνουν δηλώσεις μέσα στο Σεπτέμβριο.


Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΠΘ που προέκυψε μετά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου εκδήλωσε στις 8/109 τις προθέσεις της για την τύχη που επιφυλάσσει στην ΠΔΣ. Με έγγραφο [«εντολή Υπουργού»] που έφτασε στις σχολικές μονάδες η νέα ΥΠΕΠΘ κ. Διαμαντοπούλου ορίζει ότι «το πρόγραμμα αναστέλλεται προσωρινά, γιατί μέχρι σήμερα δεν έχουν εξασφαλιστεί οι αναγκαίοι οικονομικοί πόροι για την επιτυχή και αποτελεσματική υλοποίησή του»!


Οι ζεστές ακόμη προεκλογικές διακηρύξεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για την Παιδεία, τα συνθήματα «όλα είναι θέμα παιδείας» της ΝΔ και «η παιδεία είναι πρώτη προτεραιότητα» του ΠΑΣΟΚ γίνονται στάχτη από τον πρώτο σχολικό μήνα.


Πρόκειται για ένα πρόσθετο δώρο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στα φροντιστήρια, ένα ακόμη χτύπημα στο Δημόσιο Σχολείο, αφού είναι γνωστό ότι η έγκαιρη έναρξη της ΠΔΣ καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την επιτυχία του προγράμματος.


Απαιτούμε από την νέα Υπουργό να αρχίσουν από σήμερα κιόλας να λειτουργούν τα τμήματα της ΠΔΣ, με εκπαιδευτικούς που θα προσληφθούν αυστηρά από τον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών-ωρομισθίων, ώστε να σταματήσει επιτέλους ο ρουσφετολογικός διορισμός και η ομηρία των ωρομισθίων εκπαιδευτικών.


 Καμιά άλλη λύση δεν μπορεί να είναι ανεκτή από τους εκπαιδευτικούς και την κοινωνία!


 ΑΘΗΝΑ, 9/10/09

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚΟΙΣΠΕ: για μέρα ψυχικής υγείας
Επόμενο άρθροΦάρος Βαρβασίου: ξεκίνημα τμημάτων