Αρχική Απόψεις Aρθρα ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Διορίστε άμεσα εκπαιδευτικούς

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Διορίστε άμεσα εκπαιδευτικούς

10

 Μόλις που πρόλαβε η νέα Υπουργός να αναλάβει καθήκοντα και αν μας εντυπωσίασε σε κάτι είναι σίγουρα η άμεση επέμβασή της στα κακώς κείμενα του Υπουργείου Παιδείας. Προφανώς με βασικό πρόταγμα τη λαϊκή φράση «πονάει χέρι κόβει χέρι» η κα Διαμαντοπούλου ήρθε να βάλει μία τάξη στο πρόγραμμα της ΠΔΣ και … να το σταματήσει! Πριν τις εκλογές δεν έχανε ευκαιρία να φωνάζει ότι δεν πρέπει να υπάρχουν απλήρωτοι εργαζόμενοι και μετά τις εκλογές το έκανε πράξη. Γιατί πώς να είσαι απλήρωτος, αν δε δουλεύεις;
Την Πέμπτη 8/10 το ΥΠΕΠΘ έστειλε έγγραφο προς όλες τις δευτεροβάθμιες της χώρας να διακόψουν το πρόγραμμα της ΠΔΣ. Πολλοί ήταν αυτοί που πίστεψαν ότι αυτό συνέβη για να οριστούν κριτήρια στις προσλήψεις, ίσως και να επανεξεταστούν οι συνθήκες εργασίας των εκπαιδευτικών (ωρομίσθιο, ασφάλιση κλπ). Όμως, για να μη ζει κανείς με ψευδαισθήσεις, στάλθηκε λίγο αργότερα και νέο έγγραφο που όριζε ότι η διακοπή έγινε γιατί δεν έχουν εξασφαλιστεί οι οικονομικοί πόροι. Για άλλη μια φορά η ίδια δικαιολογία, η ίδια καραμέλα!
Η κοινωνική πολιτική, λοιπόν, της νέας ηγεσίας του ΥΠΕΠΘ  γίνεται πράξη. Χιλιάδες παιδιά μένουν αβοήθητα και οι γονείς αναγκάζονται να βάλουν το  χέρι βαθιά στην τσέπη. Σε περίοδο οικονομικής κρίσης η ΠΔΣ όχι μόνο αργεί να ξεκινήσει, όπως καταγγέλλαμε στο παρελθόν, αλλά διακόπτεται. Και πάλι γινόμαστε μάρτυρες μιας πολιτικής που υποβαθμίζει το δημόσιο σχολείο και ενισχύει την παραπαιδεία.
Όσο για εμάς τους εκπαιδευτικούς… καταδικασμένοι στην ανεργία και την αδιοριστία. Οι συνάδελφοι που δούλεψαν πέρσι είναι ακόμα απλήρωτοι,  ενώ όσοι περίμεναν να δουλέψουν φέτος μένουν στον αέρα. Η νέα Υπουργός δεν έκανε λόγο για το ασυμβίβαστο, δεν έκανε λόγο για τα νέα κριτήρια πρόσληψης, δεν έκανε λόγο για τις οικονομικές απολαβές…ΤΙΠΟΤΑ. Αναστολή λειτουργίας κήρυξε, λες και το σχολείο είναι θέατρο και οι παραστάσεις θα συνεχιστούν με τη νέα χρονιά.
Και φυσικά δεν είναι μόνο η ΠΔΣ το πρόβλημα. Βρισκόμαστε στα μέσα Οκτώβρη και τα σχολεία είναι γεμάτα κενά, οι συνάδελφοι δεν ξέρουν αν και πού θα δουλέψουν, οι μαθητές χάνουν χιλιάδες ώρες, οι γονείς είναι εξοργισμένοι.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους, μόνιμους και αδιόριστους, τους γονείς και τους μαθητές να αντιδράσουν άμεσα και δυναμικά. Δε θα δώσουμε καμιά περίοδο χάριτος στη νέα ηγεσία, γιατί και εκείνη μας έδειξε το πιο σκληρό της πρόσωπο από την πρώτη μέρα
ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!


ΔΙΟΡΙΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ – ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔημήτρης Κουκής: Μα γιατί δεν πανηγύρισαν;
Επόμενο άρθροΑλλαγή Προέδρου στο Ροταριανό Ομιλο