Αρχική Νέα Τοπικά Επαναφέρει η Νομαρχία το θέμα της ρύθμισης συχνοτήτων εκπομπής Ρ/Σ στις ακριτικές...

Επαναφέρει η Νομαρχία το θέμα της ρύθμισης συχνοτήτων εκπομπής Ρ/Σ στις ακριτικές περιοχές

16

 Προς:
Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων
Λ. Κηφισίας 60, Μαρούσι, Τ.Κ. 15125


Κοιν:
1. Υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Γραφείο Υπουργού
2. Υπουργείο Εξωτερικών, Γραφείο Υπουργού
3. Γραφείο ΝομάρχηΘέμα: Ρύθμιση συχνοτήτων εκπομπής Ρ/Σ στις ακριτικές περιοχές


      Αξιότιμοι κύριοι,
      Με ιδιαίτερη έκπληξη ενημερωθήκαμε για την καταγγελία σας προς τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό σχετικά με παρεμβολές σε συχνότητα η οποία χρησιμοποιείται από την Τουρκική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.
      Η αγανάκτηση μας είναι εύλογη και πρέπει να σημειώσουμε ότι με την επιστολή αυτή σας μεταφέρουμε τα αισθήματα των πολιτών της Χίου, οι οποίοι αισθάνονται ότι για ένα πρόβλημα ετών δεν υπάρχει η διάθεση να δοθεί λύση. Συγκεκριμένα, τόσο οι ιδιοκτήτες τοπικών ραδιοφωνικών σταθμών με σχετικά αιτήματά τους, όσο και η Ν.Α. Χίου με την Α.Π. 2051/21-7-2009 επιστολή μας, την οποία σας επισυνάπτουμε, έχουμε καταγγείλει την αδυναμία κάλυψης όλων των περιοχών του νομού μας με εκπομπή μόνο σε μία συχνότητα – όπως προβλέπεται από το νόμο.
      Με απογοήτευση διαπιστώνουμε ότι δεν λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαιτερότητες της περιοχής μας. Ο ακριτικός πληθυσμός των νησιών μας φιμώνεται καθημερινά από τα αντίστοιχα ραδιοτηλεοπτικά μεγαθήρια της Τουρκίας, χωρίς η ΕΕΤΤ και το αρμόδιο υπουργείο να έχουν προχωρήσει σε ενέργειες για τη σύναψη συμφωνίας για Χάρτη Συχνοτήτων στα σύνορα.
      Πιστεύουμε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να ρυθμιστεί το ζήτημα των εκπομπών των τοπικών Ρ/Σ σε περισσότερες από μία συχνότητες, προκειμένου να καλύπτουν τις περιοχές του νομού μας, χωρίς να υφίστανται συνέπειες για παραβίαση της νομοθεσίας. Ταυτόχρονα, κάνουμε για μία ακόμη φορά έκκληση για τον καθορισμό Χάρτη Συχνοτήτων στα σύνορα, ώστε οι τοπικοί Ρ/Σ να μην αντιμετωπίζουν την απειλή κυρώσεων διότι ενοχλούν την Τουρκική ΥΠΑ.
      Ελπίζουμε ότι κατανοείτε την εθνική σημασία του θέματος και παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας, προκειμένου να ρυθμιστούν τα ζητήματα αυτά. Επίσης, ελπίζουμε να διευθετηθεί το ζήτημα του τοπικού Ρ/Σ, χωρίς να έχει συνέπειες η ιδιοκτήτρια, εφόσον ληφθούν υπόψη οι ιδιαιτερότητες που σας προαναφέραμε.
     
      Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΧΙΟΥ


ΠΟΛΥΔΩΡΟΣ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗΣ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΧιώτικος Όμιλος Μπριτζ: Το μπριτζ ενώνει τους λαούς
Επόμενο άρθροΚ. Μουσουρούλης: δήλωση πριν την ορκωμοσία στη Βουλή