Αρχική Νέα Τοπικά Λέσβος: Θεία Λειτουργία στο Ναό του Ταξιάρχη στα Μοσχονήσια

Λέσβος: Θεία Λειτουργία στο Ναό του Ταξιάρχη στα Μοσχονήσια

5

 Στα Μοσχονήσια βρέθηκε το Σάββατο που μας πέρασε ο Νομάρχης Λέσβου, Παύλος Βογιατζής για να συμμετάσχει στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στο Ναό του Ταξιάρχη. Μετά από δυο χρόνια που είχε να τελεστεί η Θεία Λειτουργία σΆ αυτό το Ναό, ξανάγινε φέτος μετά από τις σχετικές άδειες που εξασφαλίστηκαν.


Στη Θεία Λειτουργία παραβρέθηκε ο Μητροπολίτης Μοσχονησίων Απόστολος από την Κωνσταντινούπολη, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στη Σμύρνη, Χαρά Σκολαρίκου και μια ομάδα Μυτιληνιών με επικεφαλής το Νομάρχη ενώ η συγκίνηση και η κατάνυξη ήταν φανερή στα πρόσωπα όλων.


Μετά από τη Θεία Λειτουργία και το μνημόσυνο που τελέστηκε για να βρουν ανάπαυση οι ψυχές των προγόνων μας που έμειναν θαμμένοι σΆ αυτή τη γη, ο Μητροπολίτης Μοσχονησίων απευθύνθηκε στο εκκλησίασμα. Μετέφερε τις ευχές του Οικουμενικού Πατριάρχη, Βαρθολομαίου, συνεχάρη και ευχαρίστησε για ακόμη μια φορά τους Μυτιληνιούς και το Νομάρχη, οι οποίοι κάθε φορά δίνουν το παρόν και στηρίζουν έτσι την όλη προσπάθεια του Οικουμενικού Πατριαρχείου στη γείτονα χώρα. Τόνισε, «ότι ο Θεός ενώνει τους ανθρώπους και δεν τους χωρίζει» και παρεκάλεσε όλους τους πιστούς να κρατήσουν μέσα στην καρδιά και τη ψυχή τους ζωντανές τις μνήμες της Μικρασίας και να μεγαλώσουν την αγάπη τους για την πατρογονική γη.


Τέλος στο γεύμα που ακολούθησε και μετά τις ανάλογες ευχαριστίες ο Νομάρχης Λέσβου, Παύλος Βογιατζής, ευχήθηκε τέτοιες ιστορικές στιγμές να επαναλαμβάνονται πολλές φορές.

 

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, 12/10/2009

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜπάσκετ: πρωταθλήματα- 1η αγωνιστική
Επόμενο άρθροΕπαναφέρει η Νομαρχία το θέμα της ρύθμισης συχνοτήτων εκπομπής Ρ/Σ στις ακριτικές περιοχές