Αρχική Νέα Τοπικά Φιλοζωϊκός Σύλλογος: αυτοί που μας κάνουν να ντρεπόμαστε

Φιλοζωϊκός Σύλλογος: αυτοί που μας κάνουν να ντρεπόμαστε

10

 ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΙΟΥ
αρ. μητρ. Πρωτ. Χίου 467/30-09-96
Τ.Θ. 41, Χίος 82100, www.chiosaws.org,

 

ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ

   Ο Νοέμβριος ξεκίνησε με δεκάδες δηλητηριασμένα περιστέρια στην πλατεία Βουνακίου και με φόλες στο Βαρβάσι.
   Για τα περιστέρια δεν θα πούμε τίποτα περισσότερο από αυτά που γράφουμε τα τελευταία χρόνια, δύο φορές ετησίως, όταν δηλαδή ρίχνουν και το δηλητηριασμένο σιτάρι. Θα έπρεπε να ντρεπόμαστε όλοι και περισσότερο οι αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες που κρύβονται πίσω από την αδιαφορία και τα μικρά γράμματα του Νόμου και αφήνουν κάποιον να σκορπάει δηλητήρια στην κεντρική πλατεία της πόλης.
   Οι φόλες στο Βαρβάσι αποδεικνύουν εκ νέου πόσους αιώνες πολιτισμού πίσω από όλες τις προηγμένες χώρες βρίσκεται η Ελλάδα. Νεαρή Αγγλίδα αποφάσισε να ζήσει στη Χίο. Μην αντέχοντας το θέαμα των εκατοντάδων αδέσποτων γατών άρχισε να ταΐζει κάποιες από αυτές. Στον κήπο της μονοκατοικίας της είχε λιγότερες από είκοσι γάτες. Όλες μαζεμένες από το δρόμο, από κάδους σκουπιδιών ή παρατημένες από τους γείτονες της. Τις στείρωσε με δικά της έξοδα, τις φροντίζει και προσέχει να είναι πάντα καθαρός ο κήπος. Οι γάτες όμως πηγαίνουν και στον κήπο των γειτόνων. Οι οποίοι γείτονες ενοχλούνται. Αφού λοιπόν απείλησαν και εξύβρισαν την Αγγλίδα, τις δηλητηρίασαν και τις γάτες.
   Είναι κρίμα σε ένα τόσο ωραίο νησί, με ανθρώπους με ευαισθησίες στην πλειοψηφία τους, να υπάρχουν κάποιοι που μας κάνουν να ντρεπόμαστε που είμαστε Χιώτες. Η ιστορία δυστυχώς δεν θα σταματήσει εδώ διότι μέσω διαδικτύου ο αποδεκατισμός με αυτόν το φρικιαστικό τρόπο δεκάδων ζώων κάνει ήδη το γύρο της Ευρώπης.
   Υπενθυμίζουμε στους δηλητηριαστές πως η θανάτωση αδέσποτων και οικόσιτων ζώων τιμωρείται από την Ελληνική Νομοθεσία με φυλάκιση έως έξι μήνες και με χρηματικό πρόστιμο έως 1.500 ευρώ. Κατά περιπτώσεις το ύψος του προστίμου ανεβαίνει. 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροEcofestival 2009: Ελληνοϊταλική εκδήλωση για ελαιοκομικά προϊόντα
Επόμενο άρθρο2η Συνάντηση Πεζογράφων στην Πάτρα- πρόγραμμα