Αρχική Νέα Τοπικά Αντώνης Κοτσακάς: στο ενδεχόμενο εμπλοκής μου στις επικείμενες εκλογές για την τοπική...

Αντώνης Κοτσακάς: στο ενδεχόμενο εμπλοκής μου στις επικείμενες εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση

7

Την παρακάτω  ανακοίνωση έδωσε στη δημοσιότητα ο πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αντώνης Κοτσακάς:


 

«ΑΓΑΠΗΤΟΙ συμπολίτες,
Τον τελευταίο καιρό, αρκετές φορές σχόλια του Τύπου έχουν αναφερθεί στο ενδεχόμενο εμπλοκής μου στις επικείμενες εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση και ειδικότερα για το Δήμο Χίου.
Τα σχόλια αυτά –και όχι μόνο- έχουν ανοίξει έναν κύκλο σχολιασμών και συζητήσεων… Θέλω λοιπόν δημόσια και με παρρησία να καταστήσω σαφή τη θέση και τις προθέσεις μου.
Διαπιστώνοντας το μέγεθος των προβλημάτων που έχει συσσωρευθεί θέλω να είμαι χρήσιμος για τον τόπο μου. Η εμπειρία και οι εκτός Χίου σχέσεις μου μπορούν να αξιοποιηθούν προς όφελος της Χίου.
Δε με ενδιαφέρει η αυτοδιοίκηση ως σκαλοπάτι για άλλους στόχους και δεν αποτελεί κριτήριο για εμένα ο αριθμός των Δήμων που θα διαμορφωθούν. Σε αυτό το πλαίσιο θέλω να είναι σαφής η πρόθεσή μου, την οποία πρωτίστως θα καταθέσω στον πολιτικό φορέα που ανήκω, όταν ανοίξουν οι διαδικασίες.
Συμφωνώντας με την πρόσφατη διατύπωση του φίλου Ανδρέα Μιχαηλίδη για την ανάγκη ευρείας κοινωνικής στήριξης, θα απευθυνθώ και στα άλλα κόμματα. Κυρίως όμως θα απευθυνθώ στους πολίτες οι οποίοι βιώνουν τα αδιέξοδα και επιζητούν μια άλλη πολιτική.
Πιστεύω ότι στη σημερινή κρίσιμη συγκυρία η Χίος χρειάζεται ένα στρατηγικό σχεδιασμό σε βάθος χρόνου. Ένα σχεδιασμό χωρίς την εσωστρέφεια που μας καθηλώνει αλλά που θα συνυπολογίζει όσα συμβαίνουν γύρω μας και θα αξιοποιεί τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα.
Το υπό ψήφιση νέο σχέδιο για τη διοικητική αναδιάρθρωση της χώρας θα οδηγήσει σε ισχυρότερους Δήμους. Οι νέες δημοτικές αρχές θα χρειαστούν πέρα από τη λαϊκή στήριξη στρατηγικό σχεδιασμό, κοινωνικές συμφωνίες, γνώση και επιμονή χωρίς διακοπή για την επίτευξη των στόχων».

 


 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣτον αέρα τα ποδοσφαιρικά μας πρωταθλήματα
Επόμενο άρθροΟ «ΑΝΑΜΙΣΗΣ ΝΤΕΝΕΚΕΣ» ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ