Αρχική Νέα Αθλητικά Στον αέρα τα ποδοσφαιρικά μας πρωταθλήματα

Στον αέρα τα ποδοσφαιρικά μας πρωταθλήματα

23

της Κλαίρης Κάβουρα


Σαν βόμβα έσκασε η επιστολή του Συνδέσμου Διαιτητών στα γραφεία της ΕΠΣ Χίου, που μιλάει για κλείσιμο του Συνδέσμου, ενώ η ΕΠΣ συγκαλεί σήμερα το απόγευμα έκτακτη συνεδρίαση, προκειμένου να βρει τρόπο να συνεχιστεί το πρωτάθλημα.

Το αιτιολογικό αυτής της απόφασης των διαιτητών, που συμπίπτει μάλιστα με τον εορτασμό των 50 χρόνων λειτουργίας και προσφοράς του Συνδέσμου σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, αποτελεί σύμφωνα με ανακοίνωσή τους την απόλυτή τους έκφραση διαμαρτυρίας και διαφωνίας στις μεταβολές που επιφέρουν οι πρόσφατες και ραγδαίες εξελίξεις στον χώρο της διαιτησίας.


Τα πυρά του ρίχνει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών, Παντελής Ρούλης στην ΕΠΣ Χίου, αναφέροντας ότι απαξιώνει τον Σύνδεσμο και φέρεται αλαζονικά και αντιδημοκρατικά, ενώ διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει ο Σύνδεσμος στην σημερινή συνεδρίαση της ΕΠΣ. «Το θέμα δεν είναι ταξί που θα μετακινούνται οι διαιτητές. Το θέμα είναι ότι σε μια δημοκρατική χώρα δεν περνάνε ούτε οι απειλές, ούτε οι δικτατορικές συμπεριφορές. Η ΕΠΣ βλέπει τον Σύνδεσμο σαν σκουπίδι. Εμείς δεν αποφασίσαμε έτσι ξαφνικά και αλόγιστα να κλείσουμε τον ιστορικό αυτό σύνδεσμό μας. Πλέον όμως ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι», δήλωσε στη «Δ» ο κ. Ρούλης.


Π. Ρούλης: «Μας απειλούν»


Ο Σύνδεσμος διαιτητών μιλάει για απειλές από πλευράς ΕΠΣ Χίου. Συγκεκριμένα ο κ. Ρούλης ανέφερε ότι απείλησαν εμμέσως συναδέλφους διαιτητές, μεταξύ των οποίων τον κ. Ξενάκη, ότι σε περίπτωση που δεν βρεθεί οπωσδήποτε στον αγώνα, ασχέτως με το πώς θα μετακινηθεί, θα έχει κυρώσεις. Δηλαδή θα πάει το θέμα στην ΚΕΔ και θα διαγραφεί. «Αν δεν είναι αυτές απειλές, τότε ποιες είναι», είπε ο κ. Ρουλής, επισημαίνοντας ότι αν και είχε λυθεί προ ημερών το θέμα της μετακίνησης διαιτητών, ξαφνικά από πλευράς ΕΠΣ, εν μέρει αναθεωρήθηκε. «Είμαστε σίγουροι για την κατανόηση από τις ομάδες, στις οποίες δηλώνουμε ότι δεν έχουμε κανένα παράπονο. Τα προβλήματα με την ΕΠΣ συσσωρεύτηκαν και δεν είναι της παρούσης να τα αναφέρουμε», κατέληξε ο κ. Ρούλης.


Γ. Σαρρής: «Βρήκαμε και τον μπελά μας»


Ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Χίου, Γιώργος Σαρρής, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του, διευκρίνισε ότι οι αξιολογημένοι διαιτητές, υποχρεούνται να συμμετάσχουν στα παιχνίδια βάση νόμου, ενώ υπογράμμισε ότι από την πλευρά του ήθελε να προφυλάξει τους διαιτητές, υπενθυμίζοντάς τους τις συνέπειες μη τήρησης του νόμου αυτού. Η τιμωρία της αποχής λοιπόν από παιχνίδι, που ορίζει ο νόμος, όπως ο ίδιος είπε είναι η διαγραφή τους από τους πίνακες. «Με την στάση τους αυτή τιμωρείται το Χιώτικο Ποδόσφαιρο», είπε, υποστηρίζοντας επίσης ότι αυτή η κίνηση γίνεται άνευ λόγου και αιτίας, ενώ ουσιαστικά αιτήματα δεν υπάρχουν. Ο ίδιος, κατηγόρησε το Σύνδεσμο ότι θα έπρεπε να ενημερώσει την ΕΠΣ τουλάχιστον ένα 48ώρο πριν την αγωνιστική και όχι τελευταία στιγμή.


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2009 (dimokratiki.org) 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροEcofestival 2009: Ελληνοϊταλική εκδήλωση για ελαιοκομικά προϊόντα
Επόμενο άρθρο2η Συνάντηση Πεζογράφων στην Πάτρα- πρόγραμμα