Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Ν.Σ Χίου της ΚΝΕ: Ανακοίνωση για αστυνομική παρέμβαση

Ν.Σ Χίου της ΚΝΕ: Ανακοίνωση για αστυνομική παρέμβαση

9

 Ανακοίνωση
του Ν.Σ Χίου της ΚΝΕ
Ο αυταρχικός κατήφορος της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ…
… μ΄ αφορμή τις καταλήψεις
  

  Το Ν.Σ Χίου της ΚΝΕ καταγγέλλει την είσοδο αστυνομικών δυνάμεων με συνοδεία σκύλου στο 1ο Ε.Λ Χίου το οποίο τελούσε υπό κατάληψη.
   Το σχολείο τελεί υπό κατάληψη μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μαθητών στις 3/11. Έπειτα από συνεννόηση του 15μελους του σχολείου με το σύλλογο διδασκόντων και το διευθυντή Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης Χίου αποφασίστηκε να ανοίξει το σχολείο το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Νοέμβρη για μερικές ώρες με σκοπό να διεξαχθούν οι εξετάσεις  του Κρατικού Διπλώματος  Ξένων Γλωσσών.
   Το αποτέλεσμα της καλής θέλησης των μαθητών ήταν το πρωί του Σαββάτου στις 06:00 π.μ . να αντικρίσουν,  τις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες εισήλθαν στο χώρο, με πρόφαση τον έλεγχο των αιθουσών  διεξαγωγής των εξετάσεων.
  Στην πραγματικότητα όμως οι αστυνομικές δυνάμεις έλεγξαν τις αίθουσες, που διέμενε η επιτροπή κατάληψης του σχολείου.
  Επιβεβαιώνεται έτσι για μια ακόμα φορά, η ακόμα πιο έντονη προσπάθεια των εκπροσώπων της κυρίαρχης αντιλαϊκής πολιτικής ( ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ ), να ενοχοποιηθεί και να χτυπηθεί με κάθε τρόπο ο αναπτυσσόμενος και πολύμορφος αγώνας των μαθητών, να «τσακιστεί» το αίτημα για δημόσιο και δωρεάν σχολείο, να εφαρμόζεται ανενόχλητη η αντιεκπαιδευτική τους πολιτική…
  Σοβαρές ευθύνες έχουν όλοι εκείνοι που διαδραματίζουν το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου και επιτρέπουν να γίνεται βορά της πιο κακόβουλης και συκοφαντικής σπίλωσης απ’τις δυνάμεις του κατεστημένου, η μαθητική νεολαία.
                                                                                             8/11/09

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜπάσκετ- τοπικό, αποτελέσματα 7-8/11
Επόμενο άρθροΚινηματογραφική Λέσχη: ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΜΑΣ ΚΡΑΟΥΝ (13/11)