Αρχική Νέα Τοπικά Δήμος Ομηρούπολης: Με μεγάλη καθυστέρηση η δημοσίευση αποτελεσμάτων αναλύσεων νερού

Δήμος Ομηρούπολης: Με μεγάλη καθυστέρηση η δημοσίευση αποτελεσμάτων αναλύσεων νερού

9

 Αρνητικό είναι το αποτέλεσμα της εξέτασης που κοινοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Υγείας και Δημόσιας Υγιεινής της Νομαρχίας στο Δήμο Ομηρούπολης και αφορούσε δείγματος πόσιμου νερού, το οποίο είχε συλλεχθεί προκειμένου να αξιολογηθούν τα στοιχεία σχετικά με το πρόβλημα πιθανής ύπαρξης βαρέων μετάλλων (υδράργυρο/αρσενικό).
Τα αποτελέσματα όμως δόθηκαν στη δημοσιότητα με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, αφού η δειγματοληψία είχε πραγματοποιηθεί στις 25 Σεπτεμβρίου στην περιοχή Πούλου από το δίκτυο ύδρευσης και συγκεκριμένα από βρύση οικίας και η κοινοποίηση έγινε στις 5 Νοεμβρίου!

Η υπηρεσία της Νομαρχίας υπενθυμίζει πάντως στους αρμοδίους ότι επιβάλλεται να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα που θα διασφαλίσουν την ποιότητα νερού στα δίκτυα ύδρευσης, σε σχέση με τις συγκεντρώσεις βαρέων μετάλλων. Επίσης ότι το ίδιο επιβάλλεται να πράττουν σχετικά με τις λοιπές παραμέτρους, ώστε αυτές να είναι εντός των ορίων που προβλέπει η σχετική Υπουργική Απόφαση.


Τέλος γίνεται σύσταση, με σκοπό την προστασία της Δημόσιας Υγείας, να διενεργούνται με ευθύνη του Δήμου οι προβλεπόμενες δειγματοληψίες, των οποίων τα αποτελέσματα οφείλεται να κοινοποιούνται στην Δ/νση Υγείας, που θα συνεχίσει να πραγματοποιεί ελέγχους και τους επόμενους μήνες.


ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, Δευτέρα 9 Νοεμβρίου

Διαφήμιση