Αρχική Green Life Διαδρομές Συνεδρίες κάτω από τον ήλιο της νησιωτικής Ελλάδας

Συνεδρίες κάτω από τον ήλιο της νησιωτικής Ελλάδας

13

ΠΗΓΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ BUSINESS & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2009


Η Ελλάδα, ως συνεδριακός προορισμός, κατέχει ένα τεράστιο συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο: τα νησιά της. Με πυκνή βλάστηση -όπως τα Ιόνια και οι Σποράδες- ή «γυμνοί» βράχοι κάτω από τον ήλιο του Αιγαίου -όπως οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα- προσφέρουν άπειρους συνδυασμούς χαλάρωσης και διακοπών. Η ποικιλομορφία όμως αυτή ενισχύει και τη δυναμικότητα των νησιών στην παγκόσμια συνεδριακή αγορά, που διαρκώς αναζητά «το κάτι παραπάνω»…

Προσφέροντας στους συνέδρους από κάθε γωνιά του κόσμου ό,τι ακριβώς χρειάζονται, δηλαδή πλήρως εξοπλισμένες και κατάλληλες αίθουσες, αρκετές επιλογές διαμονής, αλλά και πλούσιο μεταφορικό δίκτυο, η Ελλάδα παραμένει στις πρώτες επιλογές διεθνών ενώσεων και εταιρειών για διοργάνωση συνεδρίων, εκδηλώσεων και ταξιδίων κινήτρων. Σχεδόν κάθε πόλη της χώρας ανταποκρίνεται επάξια στις ανάγκες ενός συνεδρίου ή μιας εκδήλωσης, προσφέροντας πολλές και εναλλακτικές επιλογές στους συνέδρους για τον ελεύθερο χρόνο τους, π.χ. επισκέψεις σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, εμπορικά κέντρα κ.λπ. Το μεγάλο όμως πλεονέκτημα παραμένει ο νησιωτικός πλούτος που αποτελεί μαγνήτη όχι μόνο στους απλούς τουρίστες, αλλά και στους διοργανωτές συνεδρίων, που θέλουν να προσφέρουν στους πελάτες κάτι από το γαλάζιο των θαλασσών και το άσπρο των νησιών της Ελλάδας.


Ο επαγγελματικός τουρισμός συμβάλλει περίπου κατά 15% στα συνολικά έσοδα της χώρας από τον τουριστικό τομέα. Η Ελλάδα διαθέτει 84 συνεδριακά κέντρα, 9 ξενοδοχεία με αυτόνομα συνεδριακά κέντρα και 370 ξενοδοχεία με συνεδριακές υποδομές, προσφέροντας συνολικά 1.963 συνεδριακές αίθουσες. Εκτός όμως από τις οργανωμένες εντός των ξενοδοχειακών μονάδων συνεδριακές αίθουσες, λειτουργούν και συνεδριακά κέντρα, είτε υπό τη «σκέπη» της τοπικής αυτοδιοίκησης είτε χάρη στη χορηγία διαφόρων μορφών ιδρυμάτων.


Δυστυχώς, δεν υπάρχει ακριβής καταγραφή των συνεδριακών κέντρων και των συνεδριακών αιθουσών των ξενοδοχειακών μονάδων στα ελληνικά νησιά -κάτι που θα συνεχιστεί μέχρι ότου δημιουργηθεί το αναμενόμενο μητρώο των οργανωτών εκθέσεων και να γίνει μια πλήρης καταγραφή”, σημειώνεται στο άρθρο της ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΣ.


Στη συνέχεια παραθέτουμε τα κέντρα που αναφέρονται για το Βόρειο Αιγαίου όπου όπως παρατηρεί κανείς δεν υπάρχει καμιά αναφορά στη Χίο.

Βόρειο Αιγαίο


Όσον αφορά στα συνεδριακά κέντρα στη Λέσβο, υπάρχουν τα «Βενιαμίν ο Λέσβιος» και το Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Μολύβου. Ξενοδοχεία με συνεδριακή υποδομή είναι τα Aeolian Village, Lesvos Inn Resort & Spa Hotel και Silver Bay Hotel.


Στη Λήμνο υπάρχει το Lemnos Congress Hall και το ξενοδοχείο Porto Myrina Palace Hotel, ενώ στη Χίο λειτουργεί το Ομήρειο Πολιτιστικό Κέντρο (στο κέντρο της χώρας). Ακόμη, υπάρχουν τα ξενοδοχεία Argentikon Luxury Suites, Chios Chandris Hotel και Golden Sand με άρτια συνεδριακή υποδομή.


Η Λέρος διαθέτει καλή υποδομή σε συνεδριακούς χώρους που μπορεί να αξιοποιηθεί για τη διοργάνωση συνεδρίων, ημερίδων, σεμιναρίων. Υπάρχουν τα ακόλουθα συνεδριακά κέντρα:


* Στο Crithoni’s Hotel, δυναμικότητας 350 θέσεων.


* Στα ?λιντα υπάρχει ένα μικρό συνεδριακό κέντρο στο Πατριαρχείο της Ιεράς Μητρόπολης της Λέρου δυναμικότητας 100 θέσεων.


* Στην Αγία Μαρίνα, στο Βρούτζι, ένας καινούργιος εκθεσιακός πολυχώρος.


* «Παλαιός Αλευρόμυλος Καστή».


* Στο Λακκί λειτουργεί το παλαιό ιταλικό κινηματοθέατρο του 1936-38, το οποίο ο δήμος Λέρου αναστήλωσε και έκανε ένα σύγχρονο πολυχώρο για 250 άτομα.


Η Σάμος, ως το νησί του Πυθαγόρα, «τραβά» τη διοργάνωση πολλών διεθνών επιστημονικών και ιατρικών συνεδρίων. Στο νησί λειτουργούν τα ξενοδοχεία Doryssa Seaside Resort, Proteas Bay Hotel και Samaina Inn Hotel με συνεδριακή υποδομή.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕπιστολή Ελπ. Τσουρή σε υφ. Οικονομικών για Κάμπο
Επόμενο άρθροΝΟΧ-Λάρισα: 3η Αγωνιστική Α1 πόλο Ανδρών