Αρχική Νέα Τοπικά Φιλοζωϊκός Σύλλογος: τι κάνουν άλλοι Δήμοι της Ελλάδας για τα αδέσποτα

Φιλοζωϊκός Σύλλογος: τι κάνουν άλλοι Δήμοι της Ελλάδας για τα αδέσποτα

9

 ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΙΟΥ
αρ. μητρ. Πρωτ. Χίου 467/30-09-96
Τ.Θ. 41, Χίος 82100, www.chiosaws.org, τηλ.6907758394


ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΗΜΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ


   Είναι θλιβερό αλλά αληθινό. Οι περισσότεροι Δήμοι της χώρας, εκτός από τους Δήμους της Χίου, με την αρωγή του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, παρέχουν ιατρική περίθαλψη, στειρώνουν και φροντίζουν τα αδέσποτα.
   Πληροφορηθήκαμε με το υπ’ αριθμό εξερχομένου 5707-3/11/09 έγγραφο του Δήμου Κρυονερίου Αττικής πως το «Κοινοτικό Συμβούλιο εγκρίνει ετησίως, μέσω του προϋπολογισμού του και παρά τα πενιχρά έσοδα του, το ποσό των 5.000 ευρώ για στείρωση και κτηνιατρική περίθαλψη των αδέσποτων ζώων».
   Από την Κυρία Χριστίνα Βασδόκα και την «Ελπίδα», το φιλοζωικό σύλλογο της Αριδαίας λάβαμε επιστολή όπου μας ανακοινώνεται πως ο Δήμος Αριδαίας δημιούργησε μητρώο οικόσιτων σκύλων και ξεκίνησε η καταγραφή και η σήμανση όλων των σκύλων και των ιδιοκτητών τους.
   Έτσι δουλεύουν οι οργανωμένοι Δήμοι. Εντάσσονται στο πρόγραμμα για τα αδέσποτα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που χρηματοδοτεί το εβδομήντα τοις εκατό των στειρώσεων, των εμβολιασμών και των άλλων επεμβάσεων, καταγράφουν τους δεσποζόμενους σκύλους και τους ιδιοκτήτες τους για να μην διανοηθεί κανείς να εγκαταλείψει ατιμωρητί το κατοικίδιο του και κυρίως ενημερώνουν. Ενημερώνουν και προωθούν τη φιλοζωία, την αγάπη προς το περιβάλλον, την ανάγκη για τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς στους δημότες τους, στα παιδιά, στους επισκέπτες τους.Ο σκύλος της φωτογραφίας εγκαταλείφθηκε στην πόλη της Χίου αυτή την εβδομάδα. Τρέχα-γύρευε ποιος ήταν ο ιδιοκτήτης του. Είναι φιλικός με τους ανθρώπους αλλά κυνηγάει τα αυτοκίνητα και ξεσηκώνει και τους άλλους αδέσποτους.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕπιστολή Ελπ. Τσουρή σε υφ. Οικονομικών για Κάμπο
Επόμενο άρθροΝΟΧ-Λάρισα: 3η Αγωνιστική Α1 πόλο Ανδρών