Αρχική Νέα Τοπικά Σήμερα το δικαστήριο της Αγγελικής- Χωρίς άλλη αναβολή

Σήμερα το δικαστήριο της Αγγελικής- Χωρίς άλλη αναβολή

20

Της Κλαίρης Κάβουρα


Πάνω από 3,5 χρόνια έχουν περάσει από τις 8 Απριλίου του 2006 που η δημοσιογράφος Αγγελική Χατζηδημητρίου, σύζυγος του συναδέλφου στη «Δ», Θοδωρή Πυλιώτη, πάσχει από τετραπληγία, λόγω τραυματισμού. Ύστερα από 2 αναβολές, σήμερα αναμένεται και επιβάλλεται -και από τη χϊακή κοινωνία- η εκδίκαση της υπόθεσης στο Πλημμελειοδικείο του νησιού μας.

Κατηγορούμενοι, ο υπάλληλος εταιρίας σεκιούριτι της ΔΕΗ και οι γιατροί του Νοσοκομείου για λάθος χειρισμούς της κατάστασης.


Η επίσημη διάγνωση για την υγεία της Αγγελικής αναφέρει: «Τετραπληγία καθώς δεν έχει κίνηση στα άνω και κάτω άκρα, τρέφεται μέσω γαστροστομίας, αναπνέει μέσω τραχειοστομίας, παρουσιάζει οστεοποιήσεις, αφωνία, αδυναμία κατάποσης, κλινικά συμπτώματα ,που συνιστούν το σύνδρομο “Locked in”».


Ενόψει της δίκης, φορείς της τοπικής κοινωνίας και πολίτες, έχουν εκφράσει την συμπαράστασή τους στην Αγγελική και στην οικογένεια της, μεταξύ των οποίων, η ΑΔΕΔΥ, Π.Ο.Ε.ΣΥ και το Σωματείο ΜΜΕ Χίου και καλούν όλους τους συναδέλφους να δώσουν το παρών σε συγκέντρωση συμπαράστασης που θα πραγματοποιηθεί σήμερα το πρωί και ώρα 09.00 έξω από τα δικαστήρια.


«Εμείς θέλουμε αυτή τη φορά να γίνει η δίκη και να αποδοθεί δικαιοσύνη. Να αποδοθούν ευθύνες σε όλους όσους έφεραν την Αγγελική σε αυτή την κατάσταση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Θ. Πυλιώτης, χτες το πρωί που έφτασε από Γερμανία στη Χίο.


Η Αγγελική από το Σεπτέμβρη νοσηλεύεται στο Κέντρο Αποκατάστασης του Bad Aibling, στο Μόναχο της Γερμανίας και παραμένει εκεί, αναμένοντας την εξέλιξη της υπόθεσης.


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2009

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣυνελήφθη μεθυσμένος οδηγός δικύκλου που προκάλεσε τροχαίο
Επόμενο άρθροΠολίτες Ομηρούπολης- Πρόγραμμα ημερίδας «Φυγή στο …μέλλον»