Αρχική Νέα Τοπικά Σιδερής Αμέντας: σχετικά με απόφαση ΝΕ για Λύκειο στα βόρεια της πόλης

Σιδερής Αμέντας: σχετικά με απόφαση ΝΕ για Λύκειο στα βόρεια της πόλης

15

          ΔΗΛΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΙΔΡΥΣΗΣ 4ου ΛΥΚΕΙΟΥ
   Σχετικά με την απόφαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Παιδείας περί ιδρύσεως 4ου Λυκείου στο Β. Τμήμα του Δήμου μας, έχω να δηλώσω ότι ο Δήμος Χίου, έχει κάνει τις ενέργειες που μας έχουν υποδείξει και ο φάκελος έχει κατατεθεί στο αρμόδιο τμήμα του Ο.Σ.Κ., από το Σεπτέμβριο.
   Επιδίωξή μας ήταν και είναι η κατασκευή ενός σύγχρονου, μεγάλου κτιρίου, το οποίο θα έλυνε και άλλα προβλήματα στεγαστικού της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
    Η έγκριση κατασκευής μέσω ΣΔΙΤ  έχει έρθει από το Φεβρουάριο και από τότε έχουν παρθεί αποφάσεις και της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, αλλά και του Δημοτικού Συμβουλίου, χωρίς κανένας από τους προτείνοντας την ίδρυση 4ου Λυκείου, να φροντίσει να ενημερωθεί ή να αντιδράσει ή να πει τη γνώμη του ή ακόμα και να βοηθήσει, αφού όλοι γνώριζαν ότι αγωνιζόμασταν μόνοι προς την κατεύθυνση αυτή. Αλλά πώς να ενδιαφερθεί αφού ήταν δέκατο με δωδέκατο στις προτεραιότητες της Νομαρχίας και της Δευτεροβάθμιας.
    Λόγοι πολιτικοί και εγωιστικοί φέρνουν στην επιφάνεια μια πρόταση που πιθανά θα προκαλέσει εμπλοκή, αφού οι υπουργικές αποφάσεις και η δημοσίευσή τους παίρνουν κάποιο χρόνο, αλλά και η πρόταση για ένα μικρό Λύκειο της τάξης των 180 παιδιών, πάλι δε μας βρίσκει σύμφωνους, διότι όπως προανέφερα, ο σχεδιασμός είναι για να δοθούν και άλλες λύσεις.
    Το Δημοτικό Συμβούλιο και οι διάφορες υπηρεσίες δε μπορεί να άγονται και να φέρονται. Για να επιτύχεις κάτι δε μπορεί να παλινδρομείς και ως εκ τούτου δε μπορείς να παίζεις με τις αποφάσεις.
     Η ονομασία θα μπορούσε να ζητηθεί και μετά τη κατασκευή του κτιρίου. Ως εκ τούτου η οποιαδήποτε εμπλοκή του θέματος είναι αποκλειστική ευθύνη εκείνων που θα ζητήσουν αλλαγές και όχι του Δήμου Χίου, αφού είναι αποκλειστική κατάκτησή του και ασφαλώς είναι δεδομένο το αυξημένο ενδιαφέρον του.
    Βεβαίως από ότι φαίνεται από τις τελευταίες εξελίξεις, μάλλον συμπεριλαμβάνεται και η πρόταση αυτή, στο προεκλογικό φρενάρισμα των έργων που προσπαθεί να υλοποιήσει η Δημοτική αρχή, μιας και μπαίνουμε σε προεκλογική χρονιά.   Αμέντας Ισίδωρος
Αν/μαρχος Παιδείας Χίου
       

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚινηματογραφική Λέσχη: MILK (4/12)
Επόμενο άρθροΓιώργος Παπαδόπουλος: Για την αποκατάσταση του πίνακα της Σφαγής