Αρχική Νέα Τοπικά ΕΛΜΕ: ψήφισμα για τον Αλέξη

ΕΛΜΕ: ψήφισμα για τον Αλέξη

7

 Ε. Λ. Μ. Ε
ΝΟΜΟΥ  ΧΙΟΥΧίος , 7-12-2009
ΕΝΩΣΗ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ   ΜΕΣΗΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ   ΝΟΜΟΥ  ΧΙΟΥ
ΜΙΧΑΛΩΝ 5           82100 – ΧΙΟΣ
http://elmechiou.blogspot.com/
Προς Υπουργείο Προστασίας
               του Πολίτη
 Δια του κ. Αστυνομικού Διευθυντή  της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου.
Τηλέφωνο & FAX
22710-27951
Κοιν: Σχολεία Ν. Χίου
        ΜΜΕ  Χίου  


ΨΗΦΙΣΜΑ


H ΕΛΜΕ ΧΙΟΥ σήμερα θυμάται,
Το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2008 μέρα σημαδιακή, μέρα της εν ψυχρώ δολοφονίας του 15χρονου μαθητή Αλέξη  Γρηγορόπουλου από σφαίρα ειδικού φρουρού.     «Τον είδα να σημαδεύει» είπαν  αυτόπτες μάρτυρες περιγράφοντας την εκτέλεση του 15χρονου.
     Ήταν μόλις 15 χρονών….Άοπλος… Οπλισμένος μόνο με όνειρα…
     Τα ίδια όπως και τότε:
 Κυριακή 17 Νοεμβρίου 1985 ανήμερα του εορτασμού της 12ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ένας άλλος μαθητής έπεφτε νεκρός, από σφαίρα περιστρόφου ενός αστυνομικού. Θύμα τότε ήταν ο 16χρονος Μιχάλης  Καλτεζάς.
Η ΕΛΜΕ Χίου γνωρίζει ότι  στο υποσυνείδητο της νεολαίας  μένουν γερά χαραγμένα τέτοια γεγονότα. Η νεολαία θέλει να εκφράζεται ελεύθερα, δεν αποδέχεται τη βία, ούτε τη βίαιη καταστολή. Οραματίζεται έναν κόσμο με αξιοπρέπεια, αλληλεγγύη και ιδανικά.
 Η ΕΛΜΕ Χίου τονίζει ότι  σήμερα, ένα χρόνο μετά, ότι η πολιτεία πρέπει να συνειδητοποιήσει πού μπορεί να οδηγήσει η  ασυδοσία-αυθαιρεσία. Ένα χρόνο μετά, δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα για να μην ξαναϋπάρξει κι  άλλο θύμα. Δεν έχει καν αποδοθεί δικαιοσύνη.
Η ΕΛΜΕ Χίου στέλνει ηχηρό μήνυμα κατά της βίας και της τρομοκρατίας. Απαιτεί από την Πολιτεία να αφουγκραστεί τη νεολαία και τα αδιέξοδα που της έχει δημιουργήσει. Μια νεολαία με πολλούς τίτλους σπουδών. Μια νεολαία που δεν έχει το σχολείο που της αρμόζει. Μια νεολαία που στον ορίζοντα βλέπει την ανεργία, την εργασιακή και ασφαλιστική ανασφάλεια και γενικά την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και των αξιών. Μια νεολαία που πάλι σιωπά όπως και πριν από τις 6 Δεκεμβρίου 2008….


Για το Δ.Σ
 
             Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γ. Γραμματέας


             Μπριλής Ιάκωβος                                               Καραβασίλης Σταύρος

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΒασίλης Μαυρέλος: ένα χρόνο μετά…
Επόμενο άρθροΚέντρο Παιδιού & εφήβου: ευχαριστίες