Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. – Χίου: Καταγγελία στην καταστολή των κινητοποιήσεων

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. – Χίου: Καταγγελία στην καταστολή των κινητοποιήσεων

8


 

 Καταγγέλλουμε τον παροξυσμό αστυνομικής βίας και καταστολής απέναντι στις μεγάλες κινητοποιήσεις των μαθητών, των φοιτητών, των εκπαιδευτικών και των εργαζομένων με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Η λογική της «μηδενικής ανοχής» απέναντι στους διαδηλωτές (μετά τη μηδενική ανοχή στους μετανάστες) στην οποία επιμένει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ο Υπουργός Χρυσοχοΐδης, οδήγησαν σε εκατοντάδες παράνομες προληπτικές «προσαγωγές», στην κατάργηση κατ’ επανάληψη του πανεπιστημιακού ασύλου, σε συνεχείς προκλήσεις της αστυνομίας απέναντι στους διαδηλωτές, σε εισβολές της αστυνομίας σε αυτοδιαχειριζόμενα στέκια όπως στο Ρεσάλτο στο Κερατσίνι , σε ντε φάκτο απαγορεύσεις ως προς το δικαίωμα στη διαδήλωση, σε συλλήψεις αγωνιστών. Θλιβεροί συνοδοιπόροι της κυβέρνησης και της αστυνομίας όσοι πρυτάνεις κάλεσαν την αστυνομία να παραβιάσει το άσυλο.
Το «πράσινο φως» που έδωσε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στην αστυνομία να επιτίθεται στους διαδηλωτές οδήγησε επίσης στις δολοφονικές επιθέσεις αστυνομικών πάνω σε μοτοσυκλέτες εναντίον διαδηλωτών που οδήγησαν στο σοβαρό τραυματισμό της Αγγελικής Κουτσουμπού, μέλους του ΕΕΚ και αγωνίστριας του αντιδικτατορικού αγώνα.
Είναι γελασμένη η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εάν νομίζει ότι αυτή η κλιμάκωση κρατικής βίας και τρομοκρατίας πίσω από τα κηρύγματα περί «καταδίκης κάθε μορφής βίας» απ’ τη μεριά του Πρωθυπουργού, ή τα φασίζοντα παραληρήματα του Χρυσοχοΐδη περί «2000 προληπτικών συλλήψεων εάν χρειαστεί» θα κάμψουν τις αντιστάσεις των εργαζομένων και της νεολαίας και θα διευκολύνουν να περάσει ο νέος γύρος των αντεργατικών και αντιλαϊκών μέτρων. Αντίθετα το μόνο που κάνουν είναι να φουντώνει η οργή και η αγανάκτηση. Φάνηκε, άλλωστε, και από τα μεγάλα συλλαλητήρια των τελευταίων ημερών σε όλη την Ελλάδα, ότι συσσωρεύονται εκρηκτικά κοινωνικά υλικά.
Καταγγέλουμε επίσης, την τρομοκρατία που ασκήθηκε από διευθυντές σχολείων στη Χίο στους μαθητές. Οι απειλές για αποβολές σε περίπτωση αποχής από τα μαθήματα και συμμετοχής στην προχθεσινή πορεία, καθώς και η στοχοποίηση συγκεκριμένων μαθητών ως υποκινητών δεν θα περάσει και θα βρούν μπροστά τους το κίνημα.  Κανείς δεν μπορεί να απαγορεύσει στον οποιοδήποτε να διαδηλώνει. Είναι δικαίωμα κατοχυρωμένο και κατακτημένο με αίμα. Η προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησης μαθητών από τους καθηγητές τους, μόνο βούτυρο μπορεί να αποτελέσει, στο ψωμί ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΕΕ-κεφαλαίου και των αντιδραστικών μετταρρυθμίσεων που προωθούν, θέλοντας να μετατρέψουν το χώρο της παιδείας σε ένα χώρο πλήρως υποταγμένο στην επιχειρηματική δραστηριότητα και λειτουργία, αποστειρωμένο από οποιαδήποτε ριζοσπαστική ιδέα και έκφραση. Καμιά ανοχή στην πειθάρχηση που θέλουν να επιβάλλουν. Οι καταλήψεις, απεργίες και διαδηλώσεις δεν διώκονται, οι αγώνες δεν ποινικοποιούνται. Η λογική αυθεντίας και υπερεξουσιών του καθηγητή/διευθυντή και τέτοιες μέθοδοι για την πειθάρχηση των μαθητών, μοιάζουν Χουντικής εμπνεύσεως και μόνο βγαλμένες από άλλες εποχές μπορεί να είναι, χωρίς να μπορούν να εξασφαλίσουν τη δημιουργική (και όχι εξουσιαστική) σχέση μαθητή-καθηγητή και τον αντίστοιχο χαρακτήρα της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Η μάχη ενάντια στα προβλήματα που ταλανίζουν και τη “δημόσια και δωρεάν” εκπαίδευση μόνο από ένα κοινό μέτωπο παιδείας-εργασίας μπορούν να δοθούν.
Η καλύτερη απάντηση στην κρατική βία και την καταστολή θα είναι η κλιμάκωση των αγώνων για την ανατροπή της κυρίαρχης πολιτικής, για να μην περάσει η νέα επίθεση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, για να πληρώσουν την κρίση οι καπιταλιστές και όχι οι εργαζόμενοι. Η πανεργατική απεργία στις 17 Δεκέμβρη, που οργανώνεται από τα ίδια τα συνδικάτα και όχι από τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία, είναι ένα πρώτο κρίσιμο ορόσημο, ενάντια στον προϋπολογισμό της άγριας λιτότητας και της ανεργίας.
– Κάτω τα χέρια από το Άσυλο και το δικαίωμα στη διαδήλωση.
– Έξω η αστυνομία από τις διαδηλώσεις – Να διαλυθούν όλες οι κατασταλτικές και ειδικές αστυνομικές δυνάμεις του κράτους στη Χίο και παντού.
– Να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι αστυνομικοί που είναι υπεύθυνοι για τις δολοφονικές επιθέσεις.
– Να απελευθερωθούν όλοι οι συλληφθέντες διαδηλωτές και να σταματήσουν οι διώξεις εναντίον τους.
Μηδενική ανοχή στη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και στο κεφάλαιο και σε κάθε επίδοξο διαχειριστή της ίδιας πολιτικής
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. – Χίου

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣύνδεσμος Θεραπευτικής Ιππασίας Ελλάδας: βοηθήστε τα Άτομα με Αναπηρία να Καλπάσουν στο Όνειρό τους!
Επόμενο άρθροΣε περίπτωση απαγορευτικού απόπλου ο επιβάτης δικαιούται να ζητήσει επιστροφή του ναύλου